01:37:13 27.02.2024
Stiri

VIDEO // Ce reprezintă brățara roșie de pe mâna lui Tucker Carlson din interviul cu Putin

Actualitate 09.02.2024 19:30 Vizualizări1345 Autor: Ziarul National
VIDEO // Ce reprezintă brățara roșie de pe mâna lui Tucker Carlson din interviul cu Putin


Tucker Carlson a avut un interviu cu președintele rus Vladimir Putin, care a fost difuzat, joi seară, pe pagina de X a jurnalistului din Statele Unite ale Americii. Dialogul cu liderul rus a adunat până în acest moment aproape 80 de milioane de vizualizări și probabil că numărul celor care îl vor viziona va continua să crească, având în vedere interesul la nivel mondial pentru războiul dintre Federația Rusă și Ucraina.

În timpul interviului, atunci când gesticula, pe mâna stângă a jurnalistului Tucker Carlson a putut fi observată o brățară simplă, asemănătoare unui șnur, de culoare roșie. Originea acestui simbol este destul de veche, brățara trăgându-se din formele religioase ale iudaismului.

Potrivit Wikipedia, purtarea unui șnur subțire stacojiu sau purpuriu ca tip de talisman este un obicei popular evreiesc care este practicat ca o modalitate de a alunga nenorocirea care este provocată de „ochiul malefic”.

Șnurul roșu este de obicei făcut din fir subțire de lână stacojie. Se poartă ca brățară la încheietura mâinii.

Astăzi, în Israel, se vând șnururi stacojii pentru pelerini și turiști, în special în orașul vechi al Ierusalimului. În afara Israelului, la sfârșitul anilor 1990, șnurul roșu a devenit popular în rândul multor celebrități, inclusiv al multor non-evrei, inclusiv Madonna, Leonardo DiCaprio, Michael Jackson. Ulterior, acesta a fost purtat de Ariana Grande și Rishi Sunak.

Potrivit unor studii, brățara își are originea în religia mistică cunoscută sub numele de Cabala. Cabala a fost mult timp asociată cu iudaismul. Cuvântul în sine provine din cuvântul ebraic care înseamnă „cunoaștere primită” sau „tradiție”.

Credințele cabaliste au fost descrise ca fiind „mistice”, deoarece practica se concentrează pe comunicarea directă cu Dumnezeu prin studiu solitar.

Potrivit site-ului web al Centrului Kabbalah, Cabala este „o înțelepciune străveche care oferă instrumente practice pentru a crea bucurie și împlinire de durată. Este un sistem incredibil de tehnologie care va schimba complet modul în care priviți lumea”, mai scrie The Independent.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md