05:37:04 24.09.2023
Stiri

VIDEO, CAPTURĂ // Droguri în valoare de 8 MILIOANE de lei, aduse în calitate de „hrană pentru câini” de la Odesa la Chișinău: Patru inși, inclusiv capul grupării, reținuți

Actualitate 18.09.2023 11:04 Vizualizări1503 Autor: Ziarul National
VIDEO, CAPTURĂ // Droguri în valoare de 8 MILIOANE de lei, aduse în calitate de „hrană pentru câini” de la Odesa la Chișinău: Patru inși, inclusiv capul grupării, reținuți


Droguri în cantități importante, aduse în R. Moldova de la Odesa de către „pasagerii” unui microbuz de rută, camuflate în pachete de hrană pentru câini.

Angajații Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și cauze speciale (PCCOCS) și cei ai Inspectoratului General de Poliție anunță reținerea a patru indivizi cu vârste între 18 și 31 de ani, inclusiv liderul grupării specializate în trafic de droguri, și o captură de 15 kg de droguri, care ar fi adus un venit de 8 000 000 de lei traficanților.

Potrivit lui Emil Gaitur, comunicator la PCCOCS, 10 kg de droguri au fost ridicate de la doi membri ai grupului infracțional, cu vârste de 30 și 31 de ani, care erau simpli pasageri într-un microbuz pe ruta Odesa - Chișinău.

„Drogurile erau camuflate în pachete care conțineau hrană pentru câini și au fost ridicate de oamenii legii la Gara de Nord din Chișinău. Faptul că aceștia urmau să le transporte era cunoscut din timp de oamenii legii din R. Moldova, care i-au monitorizat de la postul vamal Tudora, iar după ce le-au ridicat drogurile în gară, cei doi au fost reținuți”, a explicat Emil Gaitur.

La scurt timp a fost reținut și liderul grupului infracțional, în vârstă de 30 de ani, de la care au fost ridicate încă 5 kg de droguri, precum și cel de-al patrulea bărbat, care era responsabil de depozitarea și porționarea drogurilor în cantități mai mici pentru clienți.

Liderul grupării a mai fost trimis și anterior în judecată, tot pentru vânzarea drogurilor. Primul dosar datează din martie 2017 și viza reținerea a 20 de persoane, inclusiv a unui comerciant al unei agenții de pază, atunci când au fost ridicate droguri în valoare de circa 5 000 000 de lei. Al doilea dosar a fost anunțat în decembrie 2020, în cadrul căruia oamenii legii au stabilit că schema ar fi generat un venit de 2 500 000 de lei. În aceste dosare au fost aplicate sechestre de circa 2 200 000 de lei, iar liderul a fost plasat în arest preventiv pentru aproape un an, ulterior fiind eliberat de judecătorul de instrucție. Acum, ambele dosare continuă să fie examinate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Liderul a pus pe roate noua schemă la începutul anului 2023, iar drogurile aduse în R. Moldova erau comercializate în Chișinău, Cahul și Bălți.

Cei patru indivizi au fost plasați, la solicitarea procurorilor PCCOCS, în arest preventiv pentru 30 de zile, prin încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, iar cercetările oamenilor legii continuă.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md