01:30:38 08.10.2022
Stiri

VIDEO // Andrei Spînu, la Conferința INTERNAȚIONALĂ a gazului de la București: „Am accentuat necesitatea diversificării aprovizionării cu gaze în republica noastră”. Premierul Ciucă: „România poate asigura țărilor din regiune necesarul de gaz”

Actualitate 22.09.2022 13:59 Vizualizări1349 Autor: ZiarulNational
VIDEO // Andrei Spînu, la Conferința INTERNAȚIONALĂ a gazului de la București: „Am accentuat necesitatea diversificării aprovizionării cu gaze în republica noastră”. Premierul Ciucă: „România poate asigura țărilor din regiune necesarul de gaz”


Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a găzduit, la Palatul Victoria, reuniunea ministerială a miniștrilor Energiei din regiune, aflați la București pentru a participa la RIGC – Romanian International Gas Conference. La conferință participă și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, vicepremierul Andrei Spînu.

„Am participat la reuniunea ministerială prezidată de premierul român Nicolae-Ionel Ciucă, în contextul Conferinței internaționale a gazului în România. În cadrul întâlnirii am vorbit despre direcțiile de dezvoltare energetică a R. Moldova și alternativele de asigurare a cetățenilor cu gaze naturale pe timp de iarnă. Am accentuat necesitatea diversificării aprovizionării cu gaze în republica noastă, în contextul noilor condiții pe piață energetică la nivel internațional”, a precizat Spînu într-o postare pe Facebook.

Principalele teme ale reuniunii au vizat soluțiile care pot fi implementate la nivel regional pentru a asigura gazul necesar cetățenilor și mediului de afaceri.

„România se numără printre țările europene care dețin resurse importante de gaz și de producere a energiei electrice. Acest format de dialog este găzduit de România pentru a asigura țărilor din regiune necesarul de gaz natural, dar și pentru a genera soluții care să ofere sprijin economiilor puternice din Vestul Europei, de al căror bun mers depinde și economia regiunii noastre”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Reuniunea a pus accent pe aplicarea proiectelor de întărire a cooperării între statele participante, în vederea asigurării resurselor energetice și a găsirii celor mai bune soluții pentru întărirea securității energetice a acestora.

De asemenea, temele de discuții au vizat necesitatea cooperării în vederea diversificării surselor și rutelor de aprovizionare cu energie pentru a putea trece cu bine peste actuala criză energetică. Au fost punctate și identificate noile rute alternative pentru transportul de gaze naturale prin porturile din Turcia și Grecia și interconectarea pentru transportul și tranzitul gazelor naturale către România.

România a reamintit necesitatea proiectului de interconectare prin cablul subteran de transport de energie electrică pe ruta Azerbaidjan - Georgia - România - Ungaria.

Evenimentul a confirmat solidaritatea pe care statele din regiunea noastră o demonstrează în actualul context geoplitic, generat de agresiunea militară rusă asupra Ucrainei.

La reuniunea ministerială au participat Virgil Popescu, ministrul Energiei de la București, Andrei Spînu – vicepremierul și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din Republica Moldova, Kostas Skrekas, ministrul Mediului și Energiei din Grecia, Parviz Shahbazov, ministrul Energiei din Republica Azerbaidjan, Rossen Hristov, ministrul Energiei din Bulgaria, Alparslan Bayraktar, adjunctul ministrului Energiei și Resurselor Naturale din Turcia, Mykola Kolisnyk, adjunctul ministrului Energiei din Ucraina, Péter Sztáray, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe și Comerțului din Ungaria și George Chikovani, director general, JSC Georgian Oil and Gas Corporation – Georgia.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.10.2022 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // O obsesie colectivă ...

03.10.2022 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin ca Dodon

30.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Finanțează Guvernul ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md