22:48:31 27.05.2024
Stiri

DOC // Viceprimarii capitalei și șefii de direcții de la Primăria Chișinău riscă să fie suspendați din funcții, dar și amenzi de până la 4 500 de lei pentru „depășirea atribuțiilor de serviciu”: Cauza, expediată de CNA în instanță

Actualitate 16.04.2024 11:34 Vizualizări3706 Autor: Ziarul National
DOC // Viceprimarii capitalei și șefii de direcții de la Primăria Chișinău riscă să fie suspendați din funcții, dar și amenzi de până la 4 500 de lei pentru „depășirea atribuțiilor de serviciu”: Cauza, expediată de CNA în instanță


Cei patru viceprimari ai capitalei și 18 șefi de direcții și vicepretori riscă să fie privați de dreptul de a deține o anumită funcție sau de a desfășura o anumită activitate pe un termen de la 3 luni la un an, precum și amenzi între 1 500 și 4 500 de lei pentru depășirea atribuțiilor de serviciu.

O cauză contravențională pe numele acestora, care vizează decizii luate de Comisia pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău, a fost expediată în instanța de judecată de către Centrul Național Anticorupție (CNA).

Mai exact, CNA consideră că funcționarii și-au depășit atribuțiile de serviciu atunci au decis tăierea salariilor celor peste 2 200 de asistenți personali care au la îngrijire persoane cu dizabilități severe, iar unii dintre ei au fost concediați.

Este vorba despre viceprimarii Ilie Ceban, Angela Cutasevici, Irina Gutnic și Olga Ursu, precum și despre vicepretorii și șefii de direcții Diana Guba, Vasile Moroi, Vadim Hâncu, Sinilga Școlnic, Mihail Furculiță, Vladimir Bolocan, Roman Vitiuc, Vitalie Mihalache, Ion Burdiumov, Andrei Pavaloi, Ludmila Boțan, Andrei Ciochină, Ghenadie Zadeseneț, Tudor Gârbu, Dorin Ciornîi, Diana Tacu, Alina Tabacari și Olesea Pșenițchi.

„Prin acțiunile sale, membrii Comisiei pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău... au comis contravenția prevăzută în art. 313 din Codul Contravențional depășirea atribuțiilor de serviciu… sancționarea căreia prevede o amendă în mărime de la 30 la 90 de unități convenționale cu privarea dreptului de a deține o anumită funcție sau de dreptul de a desfășura o anumită activitate pe un termen de la 3 luni la un an”.

Cauza urmează a fi examinată de către Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.
Anterior, primarul de Chișinu, Ion Ceban, a acuzat guvernarea că ar fi în spatele acestei acțiuni.

„Mulți colegi de-ai noștri, în loc să se axeze pe activitățile primăriei, sunt tot mai des somați la structurile de drept în urma unor prostii inventate de cei de la PAS. Toate organele de drept sunt capturate în această țară și sunt utilizate ca bâtă politică pentru a face haos și a încerca de a intimida funcționarii într-o anumită formă”, a acuzat Ceban.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.05.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scutul european pent...

24.05.2024 10:20 Ziarul National Nicolae Enciu // Modernizarea economi...

24.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Căutarea unui candid...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md