21:44:36 15.04.2024
Stiri

Veste BUNĂ pentru absolvenții de licee din R. Moldova: Fără teze semestriale la limba străină, dacă dețin certificate TOEFL, IELTS, DALF sau DEFL

Actualitate 03.04.2024 11:30 Vizualizări4240 Autor: Ziarul National
Veste BUNĂ pentru absolvenții de licee din R. Moldova: Fără teze semestriale la limba străină, dacă dețin certificate TOEFL, IELTS, DALF sau DEFL


Elevii din clasa a XII-a, care dețin un certificat cu recunoaștere internațională a competențelor lingvistice în limbi străine, ar putea fi scutiți de la tezele semestriale din sesiunea de iarnă la limba străină.

Anunțul a fost făcut astăzi de către ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, potrivit căruia instituția pe care o conduce urmează să inițieze consultări publice pe marginea acestui subiect.

„Pornind de la solicitările pe care le-am avut în discuțiile cu elevii, Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare discută despre eliberarea de la teza din sesiunea de iarnă din clasa a XII-a a deținătorilor de certificate de competență lingvistică, fie că este vorba de limba engleză, germană sau franceză sau alte limbi la care elevii astăzi pot obține nota ,,Zece” din oficiu la Bacalaureat, în condițiile în care obțin un rezultat la un examen recunoscut internațional. Am discutat cu colegii și mă bucur că există deschidere pentru a excepta, începând cu anul viitor, elevii care au certificate TOEFL, IELTS, DALF, DEFL și toate care există astăzi pentru BAC, de la tezele de iarnă din clasa a XII-a”, a declarat Dan Perciun.

Potrivit ministrului, decizia nu este doar „o noutate bună” pentru elevi, dar și „un semnal adițional, o încurajare adițională pentru cei care-și doresc să obțină asemenea certificate”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md