15:57:42 23.11.2025
Stiri

UTIL // Vezi ce prebiotice NATURALE trebuie să incluzi în DIETA ta alimentară

Știri 29.12.2016 07:35 Vizualizări1357
UTIL // Vezi ce prebiotice NATURALE trebuie să incluzi în DIETA ta alimentară Sursa: hotnews.ro

Se ştie că prebioticele ajută la refacerea florei intestinale, ce este asociată unei bune funcţionări a sistemului digestiv şi unui sistem imunitar puternic. De aceea, obţinerea beneficiilor prebioticelor din surse naturale este indicată oricărei diete alimentare.

Un studiu realizat în urmă cu patru ani asociază o dietă bogată în prebiotice cu un risc scăzut de a dezvolta cancer colorectal. Alte studii au sugerat faptul că prebioticele cresc absorbţia calciului şi îmbunătăţesc densitatea oaselor.

De asemenea, o cercetare efectuată pe tema dietelor de slăbit arată că prebioticele cresc nivelul de saţietate după masă.

Iată care sunt cele şase surse alimentare de prebiotice şi cum le putem include în dieta noastră.

Sparanghelul

Pe lângă beneficiile asociate în general consumului de sparanghel, printre care proprietăţile de detoxifiere, antiinflamatoare şi antiîmbătrânire, sparanghelul crud este o sursă bună de prebiotice, cu condiţia ca acesta să fie gătit în aşa fel încât să nu îşi piardă proprietăţile pe care le are în mod natural. Acesta poate fi consumat crud sau gătit la aburi pentru a beneficia de doza de prebiotice pe care ne-o oferă.

Bananele

Sursă naturală de prebiotice, bananele trebuie consumate câtă vreme nu sunt coapte pe deplin pentru a ne bucura de acest beneficiu. Le putem tăia bucăţele şi amestecă cu unt de migdale, iaurt grecesc, sau putem face un fresh natural din banane în amestec cu mango.

Usturoiul

Cea mai bună metodă pentru a beneficia de aportul de prebiotice oferit de usturoi este, după cum era de aşteptat, în forma sa crudă. Fie că îl adăugăm la salate, mâncăruri deja preparate sau îl consumăm separat de acestea, usturoiul luptă împotriva dezvoltării bacteriilor rele şi luptă cu inflamația, în toate formele sale.

Anghinarea

Încă o dată, cea mai bună formă de servire prin care putem avea parte de beneficiile pe care această plantă ni le oferă este să o consumăm în starea ei crudă. Aşa încât, anghinarea poate fi adăugată în salate de legume, dar şi de fructe, precum şi în sosuri, în combinaţie cu ulei de nucă de cocos, ghimbir proaspăt, scorţişoară şi sirop de arţar.

Ceapa

Atât crudă, cât şi fiartă sau călită, ceapa este o sursă de prebiotice deosebit de importantă. Fie că o adăugaţi la mâncărurile gătite sau o serviţi în salate, ceapa este un aliment indispensabil unei diete echilibrate.

Sursa: hotnews.ro

Autor: Ziarul National
Top stiri
23.11.2025 08:13 387 Horoscopul zilei 23.11.2025
22.11.2025 08:04 771 Horoscopul zilei 22.11.2025

Curs valutar
1 MDL   1 EUR 19.75 1 USD 17.15 1 RON 3.88 1 RUB 0.21 1 UAH 0.41
Sondaj
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare în R. Moldova, pentru cine ați vota?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte