15:43:44 24.11.2025
Stiri

UTIL // Toate gospodinele folosesc așa ceva în bucătărie. Nici nu știu că fac o GREȘEALĂ

Știri 04.09.2015 07:00 Vizualizări3954
UTIL // Toate gospodinele folosesc așa ceva în bucătărie. Nici nu știu că fac o GREȘEALĂ observator.tv

Folia de aliminiu este extrem de practică atunci când vrei să împachetezi anumite alimente. Este utilizată cu succes şi la prepararea mâncărurilor la cuptor sau la prepararea deşerturilor. Cu toate acestea, există și reacţii adverse, scrie observator.md.

Aluminiul este un metal cu o mare reactivitate, care atunci când intră în contact cu alimentele poate avea efecte negative asupra sănătăţii. Riscul devine major atunci când încălzeşti produse care sunt învelite în folie de aluminiu.

Multe gospodine încălzesc mâncarea învelită în folie de aluminiu, însă puţine ştiu că atunci când aceasta folie are o temperatură ridicată metalul este rapid absorbit de mâncare şi astfel ajunge în organism.

Atunci când aluminiul ajunge în corp, sistemul digestiv nu face faţă şi acest metal nu este digerat. Drept urmare, el se acumulează în preajma unor organe: rinichi, ficat şi creier.

Autor: Ziarul National
Stiri relevante
24.11.2025 08:15 485 Horoscopul zilei 24.11.2025
Top stiri
24.11.2025 08:15 471 Horoscopul zilei 24.11.2025
23.11.2025 08:13 662 Horoscopul zilei 23.11.2025

Parteneri
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2025 13:06 ZiarulNational Mihai Gribincea // Moscova rescrie is...

30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Curs valutar
1 MDL   1 EUR 19.83 1 USD 17.23 1 RON 3.90 1 RUB 0.22 1 UAH 0.41
Sondaj
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare în R. Moldova, pentru cine ați vota?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte