UTIL // Câteva soluţii ca să scapi rapid de mahmureală


Ai petrecut intens şi ai consumat mai mult alcool decât ţi-ai fi dorit? Descoperă câteva trucuri cu efect garantat ca să te pui pe picioare!
Hidratează-ţi corpul
Prima şi cea mai importantă regulă când eşti mahmur este aceea de a consuma multă apă pentru a hidrata corespunzător corpul. Această regulă te va ajuta să scapi de durerea de cap şi să asiguri corpului conţinutul de apă de care are nevoie. De asemenea, poţi să alternezi băuturile alcoolice cu apă plată ca să eviţi o deshidratare gravă a corpului. Astfel, potrivit eva.ro, riscul de a te simţi mizerabil după noaptea de petrecere este unul mult mai mic.
Bazează-te pe fructe şi legumele verzi
După o noapte în care ai băut, la mahmureală contribuie și nivelul scăzut de vitamine B și C din organism. Fructele proaspete sau sucul lor, în special citricele, sunt o doză necesară de vitamina C, iar alte fructe îți oferă zaharuri naturale care grăbesc absorbția alcoolului.
Legumele recomandate sunt cele verzi, bogate în vitamina B, în special B12, de la spanac și pătrunjel până la broccoli.
Odihneşte-te şi consumă ceaiuri!
O noapte lungă de beţie trebuie urmată fără doar şi poate de multă odihnă. De un mare ajutor sunt şi ceaiurile hepatobiliare (sunătoare, păpădie) sau sucurile naturale de fructe care vor ajuta ficatul să îşi revină.
Zeama de murături
Unul dintre cele mai eficiente remedii pentru mahmureală rămâne în continuare zeama fermentată de la murături (varză, castraveţi), deoarece are un conţinut bogat în minerale şi sare, ajutând la hidratarea corpului.
Specialiştii susţin că ar fi bine să bei câteva guri de zeamă de murături la finalul petrecerii, deoarece va împiedica deshidratarea foarte puternică a corpului. Iar, dimineaţa la trezire să repeţi acest obicei dacă te trezeşti mahmur.
Mierea te scapă de greaţă
Un remediu eficient împotriva mahmurelii este mierea. Asta pentru că mierea conţine fructoză, care ajută organismul să proceseze alcoolul mai repede. Fructoza o mai poţi găsi în cantităţi mari în mere, cireşe, struguri şi tomate.







































































