16:58:23 29.11.2023
Stiri

Universitatea pentru Vârsta a Treia, lansată la Chișinău: Ce discipline vor studia cei 40 de studenți cu vârste de peste 65 de ani

Actualitate 29.09.2023 15:38 Vizualizări2588 Autor: Ziarul National
Universitatea pentru Vârsta a Treia, lansată la Chișinău: Ce discipline vor studia cei 40 de studenți cu vârste de peste 65 de ani UNFPA Moldova
Poză simbol


Un număr de 40 de persoane cu vârste de peste 65 de ani vor studia la Universitatea pentru Vârsta a Treia, acestea fiind înmatriculate la studii după ce au participat la un concurs. Câțiva studenți sunt refugiați din Ucraina.

Universitatea pentru Vârsta a Treia își va începe activitatea de luni, 2 octombrie, după lansarea oficială a acesteia de către autorități la Universitatea de Stat din Moldova, în contextul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice.

Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, vârstnicii vor studia la universitate disciplinele „Dezvoltarea abilităților digitale” și „Starea de bine și comunicarea între generații”, în limbile română și rusă.

În cadrul evenimentului de luni, studenții vor primi în dar telefoane performante.

Lansarea „Universității pentru Vârsta a Treia” este unul dintre obiectivele de bază ale Programului privind îmbătrânirea activă și sănătoasă pentru anii 2023-2027, promovat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Aceasta reprezintă o formă de educație adaptată pentru femeile și bărbații în vârstă, misiunea căreia constă în promovarea conceptului de învățare pe tot parcursul vieții.

Astfel, persoanele vârstnice vor avea acces la oportunități de educație, într-un mediu favorabil pentru îmbătrânirea activă, vor fi susținute și motivate să fie în continuare active și implicate în viața socială. Pilotarea cursurilor se va desfășura în perioada octombrie 2023 – aprilie 2024.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Românii regățeni și r...

27.11.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre neoproletcultism

24.11.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Au obosit?

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md