01:06:47 13.08.2022
Stiri

Universitatea de Stat din Moldova, SINGURA instituție de învățământ superior de la Chișinău care a devenit membră a Rețelei instituționale de Universități din Capitalele Europei. Rectorul Igor Șarov: „Zi ISTORICĂ pentru USM”

Actualitate 01.07.2022 10:18 Vizualizări947 Autor: Ziarul National
Universitatea de Stat din Moldova, SINGURA instituție de învățământ superior de la Chișinău care a devenit membră a Rețelei instituționale de Universități din Capitalele Europei. Rectorul Igor Șarov: „Zi ISTORICĂ pentru USM”


Universitatea de Stat din Moldova (USM) a devenit, pe 30 iunie curent, membră a Rețelei instituționale de Universități din Capitalele Europei (UNICA), fiind singura instituție de învățământ superior din R. Moldova care se bucură de acest privilegiu.

Asambleea Generală a UNICA a aprobat joi unanim candidatura USM pentru a deveni membru cu drepturi depline al acestei importante și prestigioase organizații.

Astfel, USM devine partener egal al marilor centre universitare ale capitalelor europene, obținând dreptul de voce la masa de discuții, în care participă deopotrivă Imperial Coledge din Londra, Universitatea din București, Universitatea din Viena, Universitatea Liberă din Bruxelles, Universitatea din Amsterdam, Freie Universität Berlin, Universitatea din Helsinki, Universitatea Sapienza etc.

Evenimentul este cu atât mai semnificativ pentru USM și Republica Moldova, cu cât tot la 30 iunie a fost aprobat Documentul de misiune și viziune a UNICA ce se angajează să acționeze ca un catalizator pentru dezvoltarea, integrarea și cooperarea universităților membre din toată Europa.

„Zi istorică pentru Universitatea de Stat din Moldova! Din 30 iunie 2022, USM este UNICA instituție de învățământ superior din R. Moldova membră a rețelei universitare UNICA. (...) Mulțumim Asambleei Generale a UNICA pentru votul de încredere unanim acordat. Totodată, exprim gratitudine Universității din București și personal dlui rector Marian Preda și dlui prorector Sorin Costreie pentru întreg suportul acordat Universității de Stat din Moldova în acest proces. Dragi colegi, sunt mândru de voi și Universitatea de Stat din Moldova. Împreună ne facem vocea auzită!”, a declarat rectorul USM, Igor Șarov.

UNICA este o Rețea instituțională de Universități din Capitalele Europei fondată în anul 1990, iar în prezent este alcătuită din 51 de universități din 37 de capitale ale Europei, combinând peste 180 000 de personal universitar și 2 000 000 de studenți.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
12.08.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Guvernul Nataliei Ga...

08.08.2022 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dacă Putin îi ucide ...

05.08.2022 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Himera URSS și front...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md