01:12:58 17.05.2025
Stiri

Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea din București au trasat direcțiile de colaborare pentru anul 2024. Igor Șarov a mai semnat în capitala României un ACORD de colaborare cu Universitatea Politehnică București

Actualitate 21.12.2023 18:24 Vizualizări1583
Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea din București au trasat direcțiile de colaborare pentru anul 2024. Igor Șarov a mai semnat în capitala României un ACORD de colaborare cu Universitatea Politehnică București

Aflat într-o vizită de lucru la București, la invitația conducerii Universității din București (UB), rectorul Universității de Stat din Moldova (USM), Igor Șarov a avut o întrevedere cu rectorul UB, Marian Preda. În cadrul discuțiilor, cei doi rectori au trasat direcțiile prioritare de dezvoltare și colaborare pentru anul 2024.

Rectorul USM, Igor Șarov, l-a felicitat pe rectorul Marian Preda pentru realegerea sa în funcția de rector al UB, mulțumindu-i pentru susținerea acordată USM și pentru implicarea directă și constantă în realizarea și implementarea proiectelor comune.

De asemenea, factorii de decizie ai USM și UB au avut și o ședință în format mai larg, la care au participat prorectorul pentru Digitalizare a USM, Sergiu Corlat, prorectorul UB, Bogdan Murgescu și consilierul pentru Digitalizare al rectorului UB, Rareș Cristea.

În cadrul ședinței au fost discutate direcțiile prioritare de colaborare, în special - formări ale cadrelor didactice, a schimbului academic, elaborarea proiectelor de cercetare comune, acces reciproc la băncile de date științifice, ș.a.

În cadrul vizitei sale la București, Igor Șarov a semnat în numele USM un acord de colaborare cu Universitatea Politehnică București, reprezentată de rectorul Mihnea Costoiu. Cele două instituții vor coopera pe dimensiunea educațională, științifică, tehnică și administrativă în vederea dezvoltării lor.

Cooperarea între cele două universităţi se va concretiza în activităţi de educaţie şi cercetare, în schimburi academice pentru profesori, cercetători, studenţi şi personal administrativ. Direcțiile prioritare de cooperare se vor axa pe domeniul științelor exacte, a aplicațiilor acestora, cercetări comune în Inteligența Artificală, Analiza Datelor, Cloud Computing etc.

Autor:
Stiri relevante
Top stiri

Sondaj
Ce scenariu pare mai realist?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte