12:32:20 04.12.2023
Stiri

Un nou muzeu dedicat lui Albert Einstein, construit la Tel Aviv

Actualitate 25.10.2022 07:59 Vizualizări586 Autor: Ziarul National
Un nou muzeu dedicat lui Albert Einstein, construit la Tel Aviv Reuters


Israelul pregăteşte construcţia unui muzeu dedicat marelui fizician Albert Einstein (1879-1955), după ce Guvernul de la Tel Aviv a aprobat duminică proiectul în valoare de 18 milioane de dolari, transmite DPA.

Muzeul va fi construit pe terenul Universităţii Ebraice din Ierusalim.

Albert Einstein s-a născut la Ulm, în Germania, dar, fiind evreu, a fost nevoit să fugă în Statele Unite ale Americii pentru a scăpa de opresiunea nazistă. Unul dintre fondatorii Universităţii Ebraice, Einstein a lăsat moştenire acestei instituţii care s-a deschis în 1925, scrierile şi bunurile sale. În 1921 Einstein a primit Premiul Nobel pentru Fizică.

Proiectul noului muzeu, coordonat de Ministerul Patrimoniului Ierusalimului şi de Universitatea Ebraică, include construcţia unei clădiri unice în cadrul Campusului Safra al universităţii, pentru a adăposti în întregime arhivele Einstein.

Aceste arhive vor fi accesibile publicului larg în format digital, iar muzeul va servi şi ca spaţiu pentru inovaţii ştiinţifice şi educaţie tehnologică.

Muzeul îşi propune să scoată în evidenţă şi conexiunea profundă pe care fizicianul a avut-o cu destinul poporului evreu, cu statul Israel şi cu Universitatea Ebraică din Ierusalim, pe care a fondat-o.

Vizitatorii vor putea face un tur ale unor replici ale bibliotecii şi biroului celebrului fizician şi vor putea vedea câteva documente originale ale acestuia.

Responsabilii proiectului se aşteaptă ca Muzeul Albert Einstein din Ierusalim să devină în scurt timp o importantă atracţie turistică.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md