01:22:48 08.10.2022
Stiri

R. Moldova va primi de la SUA un grant de 63 de milioane de dolari. Banii vor fi folosiți pentru creșterea economică și consolidarea democrației în R. Moldova

Actualitate 11.08.2022 08:00 Vizualizări766 Autor: Ziarul National
R. Moldova va primi de la SUA un grant de 63 de milioane de dolari. Banii vor fi folosiți pentru creșterea economică și consolidarea democrației în R. Moldova


R. Moldova va beneficia de o finanțare suplimentară de 63 de milioane de dolari din partea Guvernului Statelor Unite ale Americii (SUA), sub formă de grant, în cadrul celor două acorduri semnate pe 28 septembrie 2016.

Guvernul a aprobat în ședința de ieri proiectele privind inițierea negocierilor și aprobarea semnării a două Amendamente la Acordul de asistență pentru consolidarea democrației participative și la Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare pentru creștere economică durabilă ancorată în integrarea europeană, al căror termen de implementare este 31 decembrie 2025.

Resursele financiare vor fi utilizate pentru sporirea implicării cetățenilor, consolidarea receptivității instituțiilor publice și reducerea vulnerabilității instituțiilor și proceselor democratice.

De asemenea, va fi suplimentată și valoarea totală a Acordului de asistență privind obiectivul de dezvoltare pentru creșterea economică durabilă ancorată în integrarea europeană, prin Amendamentul aprobat, cu 46,3 milioane de dolari SUA.

Alocarea acestor resurse va majora fondurile totale angajate până în prezent în baza Acordului la circa 153,2 milioane de dolari SUA, asistență nerambursabilă. Resursele financiare vor fi utilizate pentru sporirea accesului la piața UE și alte piețe internaționale și creșterea competitivității în sectoarele transformatoare.

Din partea Guvernului R. Moldova, Amendamentele vor fi semnate de către ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, iar din partea Guvernului SUA - de către Scott D. Hocklander, director al misiunii USAID în Republica Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
07.10.2022 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // O obsesie colectivă ...

03.10.2022 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin ca Dodon

30.09.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Finanțează Guvernul ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md