08:11:50 17.06.2024
Stiri

Un fost șef al CIA, despre urmăroarea țintă a lui Putin dacă va învinge Ucraina: „R. Moldova ar urma în mod clar...”. Acesta a dezvăluit CHEIA pentru câștigarea războiului declanșat de Putin

Actualitate 10.06.2024 07:40 Vizualizări1599 Autor: ZiarulNational
Un fost șef al CIA, despre urmăroarea țintă a lui Putin dacă va învinge Ucraina: „R. Moldova ar urma în mod clar...”. Acesta a dezvăluit CHEIA pentru câștigarea războiului declanșat de Putin


Războiul din Ucraina s-ar putea extinde în regiune dacă Putin reușește în Ucraina. El nu s-ar mulțumi să se oprească la Ucraina.

Amenințările lui Vladimir Putin de a invada țările baltice și de a declanșa un nou război în Europa trebuie luate în serios, a avertizat un general în rezervă american care a condus și Agenția de Informații a SUA.

Generalul David Petraeus, care a servit aproape patru decenii în armata americană, a declarat că dictatorul rus „nu se va mulțumi cu Ucraina”.

Petraeus, care a comandat Forțele Aliate în Irak, a declarat că aliații Ucrainei din Occident trebuie să facă mai mult pentru a ajuta la câștigarea războiului împotriva lui Putin.

Experții au avertizat în repetate rânduri că tiranul rus a pus ochii pe mai multe ținte, într-un vis nebunesc de a-și recâștiga imperiul pierdut.

Iar săptămâna aceasta, Putin, care agită sabia, a avertizat că va trimite aliaților săi rachete cu rază lungă de acțiune ca răspuns la faptul că Occidentul va trimite arme Ucrainei.

Vorbind pentru The Sun, Petraeus a declarat că Putin a fost „foarte clar” în legătură cu aducerea unui nou război în Europa.

Lumea „ar trebui să îl asculte” pe Putin, deoarece acesta „ne spune ce crede”, a avertizat fostul șef al CIA.

„Războiul din Ucraina s-ar putea extinde în regiune dacă Putin reușește în Ucraina. El nu s-ar mulțumi să se oprească la Ucraina. R. Moldova ar urma în mod clar.

După aceea, ar putea fi Lituania sau unul dintre celelalte state baltice“, spune fostul director al CIA.

Pentru a-l învinge pe Vladimir Putin, Occidentul trebuie să facă „tot ce este omenește posibil” pentru a ajuta Ucraina, a îndemnat Petraeus.

Și Ucraina trebuie, de asemenea, să facă „progrese mai mari în domeniul tehnologiei” în lupta împotriva vastei armate a Rusiei, a adăugat el.

Flota de la Marea Neagră a lui Putin, cândva temută, a fost umilită în timpul conflictului, deoarece forțele ucrainene au atacat navele sale cu o combinație „creativă” de rachete puternice cu drone maritime kamikaze.

Aceasta a estompat capacitatea Rusiei de a lovi ținte în Ucraina și, de asemenea, a lăsat porturi cheie, inclusiv Sevastopol, deschise la lovituri precum cea executată de forțele Kievului acolo în septembrie asupra cartierului general al Flotei.

Însă, potrivit lui Petraeus, cheia pentru a câștiga acest război este ca Ucraina să își extindă rapid efectivele și puterea militară - cu ajutorul aliaților săi occidentali.

„Rusia generează forțe suplimentare considerabile, are o populație de peste trei ori mai mare decât cea a Ucrainei, are o economie de zece ori mai mare și alte câteva avantaje.

Realitatea este una dificilă și încă un motiv în plus pentru care ar trebui să facem tot ce putem pentru a ajuta Ucraina în toate modurile posibile”, a îndemnat generalul.

Comentariile lui Petraeus vin după ce președintele leton Edgars Rinkevics a făcut o evaluare sobră a viitorului instabil al securității europene în fața unei Rusii tot mai agresive.

Acesta a spus că toate rezultatele războiului Rusiei împotriva Ucrainei vor duce probabil la mai multă vărsare de sânge, deoarece Kremlinul este ghidat de „resentimentul față de imperiul său pierdut”.

„Dacă Rusia simte că a câștigat în Ucraina, tentația va fi să continue... dacă simte că a fost învinsă, dorința va fi de răzbunare”, a spus Rinkevics.Stiri relevante
16.06.2024 10:22 716 Mașa și Medvedev

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md