14:08:45 13.08.2020
 
Stiri

DOC // Un fost procuror atrage atenția că Ștefan Gligor NU ar întruni condițiile legale pentru a ajunge PROCUROR GENERAL: „Ori vorbim despre egalitatea tuturor în fața legii, ori vorbim despre promovarea unor DEOSEBIȚI”

Social 25.10.2019 14:51 Vizualizări3730 Autor: Ziarul National
DOC // Un fost procuror atrage atenția că Ștefan Gligor NU ar întruni condițiile legale pentru a ajunge PROCUROR GENERAL: „Ori vorbim despre egalitatea tuturor în fața legii, ori vorbim despre promovarea unor DEOSEBIȚI” Facebook


Candidatul la funcția de procuror general, Ștefan Gligor, nu ar îndeplini condițiile legale pentru a accede în funcția respectivă. Cel puțin, așa susține fostul procuror, avocatul Ion Vîzdoagă, într-o postare pe Facebook. Acesta crede că legea trebuie respectată de către toți, inclusiv în cazul unor „deosebiți”.

Potrivit lui Vîzdoagă, candidatul Gligor, în favoarea căruia a fost pornită o campanie de susținere pe rețelele de socializare, nu ar avea stagiul necesar în calitate de avocat. Acestuia i-ar lipsi doar o lună pentru ca să aibă o activitate de 8 ani în calitate de avocat, așa cum prevede noua Lege a Procuraturii, modificată în această toamnă de către guvernarea ACUM-PSRM.

„Din câte am constatat, domnul Gligor, cu toată stima și respectul față de Domnia sa, la fel nu îndeplinește toate condițiile legale. Stagiul de 8 ani de avocat încă nu-l are, îi lipsește o lună. Ori vorbim despre egalitatea tuturor în fața legii, ori vorbim de protecția și promovarea unor deosebiți”, a scris Vîzdoagă pe o rețea de socializare.

Solicitat de Ziarul NAȚIONAL să comenteze cele spuse de colegul său de breaslă, pretendentul la funcția de procuror general a spus că este „foarte ocupat”. „Vedeți, vă rog, Legea procuraturii modificată. Foarte ocupat”, a precizat Gligor.

Menționăm că, potrivit CV-ului prezentat de Gligor la Comisia de la Ministerul Justiției, acesta ocupă funcția de șef al Biroului Asociat de Avocați „Gligor și Partenerii” din luna noiembrie 2011, adică de șapte ani și 11 luni.

Citește și: Numele celor PATRU pretendenți la funcția de procuror general care NU au fost admiși la concursul de la MJ: În cursă rămân câte șapte avocați și actuali angajați ai Procuraturii

CITIȚI și DOC // Lista membrilor Comisiei de la Ministerul Justiției care va selecta candidații la funcția de procuror general

Citește și: DOC // SE CAUTĂ ȘEF LA PG: Musca de pe căciula unui candidat la funcția de procuror general

Noile modificări la Legea Procuraturii prevăd că doritorii de a ocupa această funcție trebuie să dețină cetățenia R. Moldova, să cunoască limba română, să aibă o experiență profesională de cel puțin 10 ani în domeniul dreptului, dintre care cel puțin 5 ani în funcția de procuror sau judecător ori 8 ani în funcția de avocat sau ofițer de urmărire penală.

De menționat că președintele Igor Dodon, cel care urmează să aibă ultimul cuvânt în numirea viitorului procuror general, selectat de o Comisie formată pe lângă Ministerul Justiției și propus de Consiliul Superior al Procurorilor, a atras atenția că unii dintre cei 16 candidați nu ar avea pregătirea necesară, iar alții încearcă „să păcălească filtrele și să-și ascundă legătura cu anumite partide”. Acesta s-a referit și la unele „campanii pro sau contra unor candidați” la funcția de procuror general, fără a oferi nume.

Citește și: Șeful statului, despre candidații la funcția de PROCUROR GENERAL: „În listă sunt persoane care NU au ce căuta acolo. Procuratura nu are nevoie de STARURI crescute în studiouri tv”

„Nu exclud că unii candidați și-au organizat asemenea campanii sau le-au organizat cei care stau în spatele lor. Da, din păcate e vorba de ingerință politică în aceste procese, vizibilă cu ochiul liber. Oricine poate vedea că în acea listă sunt persoane care nu au ce căuta acolo, nu îndeplinesc criteriile înaintate, sunt și persoane care încearcă să păcălească filtrele și să-și ascundă legătura cu anumite partide, unii dintre ei se fac a uita de acele legături, afișate cândva public. Dacă cineva încearcă să facă jocuri politice în spatele acestei Comisii, atunci voi avea o poziție extrem de tranșantă. Tot felul de tehnologii de presiune mediatică și campaniile pe rețelele sociale cu care operează subtil unele forțe politice nu trebuie să afecteze desfășurarea corectă a lucrului Comisiei de selectare. Procuratura nu are nevoie de staruri crescute în studiouri tv, ci de profesioniști onești”, a declarat anterior Dodon.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Top stiri

Carla Houstin 02.01.2020 23:44

Carla Houston Sunt atât de entuziasmat căsnicia mea ruptă a fost restaurată fostul meu soț este din nou după ce m-a părăsit pe mine și pe cei doi copii pentru o altă femeie. Am fost atât de fericit că l-am cunoscut pe dr. Ilekhojie cum îi ajută pe mulți să-l aducă pe Lover înapoi, așa că l-am contactat pentru a mă ajuta și pe mine. Așa m-a ajutat dr. Ilekhojie să-mi aduc înapoi soțul meu .. O mulțumire mare pentru tine, dr. Ilekhojie pentru că nu am crezut niciodată că fostul meu soț se va întoarce atât de repede cu vraja ta. Ești cel mai bun și mai mare din lume. dacă sunteți aici și aveți nevoie înapoi de Ex Lover sau de soțul dvs. mutat la o altă femeie, nu mai plângeți, contactați acum această puternică vrăjitoare. Mulțumesc! Ilekhojies contactează gethelp05@gmail.com sau sună la +2348147400259

Cherry Benoit 08.01.2020 17:06

Fostul meu iubit m-a părăsit în urmă cu 7 săptămâni, după ce am încercat TOTUL să-mi restabilesc relația și am fost dezamăgit. Nimeni nu a rezolvat, O săptămână mai târziu am văzut site-ul Dr. Ilekhojie și după ce l-am contactat pe Dr. Ilelhojie pentru ajutor, totul se schimbă automat, tristețea mea a devenit bucurie, zâmbetul mi-a fost peste tot, totul s-a întâmplat foarte repede și rezultatul a fost eficient. Dr. Ilekhojie este NUMAI războiul de vrăjitoare cu care am avut succes, prietenul meu m-a sunat și mi-a spus că vrea să ne întoarcem și să vrea, de asemenea, să ne căsătorim cu mine. s-a întors la mine rugându-mă să-l accept înapoi și acest lucru s-a întâmplat Datorită ajutorului Dr. Ilekhojie. Sunt atât de fericit încât mi-am revenit iubitul. Contactați acum Dr. Ilekhojie pentru o vrajă urgentă și rapidă de dragoste pentru a vă câștiga relația. Iată contactul său Sunați / WhatsApp: +2348147400259 E-mail: gethelp05 @ gmail com

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.08.2020 09:21 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko-Dodon, ase...

07.08.2020 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Dodon nu a mers din ...

03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md