08:44:12 26.12.2025
Stiri

Un fost polițist a DAT LOVITURA cu afacerea sa cu murături! Care e SECRETUL rețetelor sale?

Economie 13.10.2014 14:20 Vizualizări3373
Un fost polițist a DAT LOVITURA cu afacerea sa cu murături! Care e SECRETUL rețetelor sale? agrointel.ro

Afacerea cu murături i-a adus multă faimă, dar și un venit sigur obținut doar în patru luni de muncă intensă pe an. Este vorba despre un fost angajat al Poliției Rutiere din Călărași, România, Puiu Badea, care în cinci ani a reușit să descopere rețeta murăturilor perfecte, a legumelor în saramură, se arată într-un reportaj publicat pe agrointel.ro.

Potrivit sursei citate, astăzi, brandul său „Puiucu” – așa cum îl strigă soția, este printre cele mai căutate în rețeaua unui mare hipermarket din România, iar comenzile din acest an au atins un nou record: 130 de tone, din care 30 de tone de varză acră și zeamă de varză.

„Anul acesta s-au dublat comenzile. De fapt, noi cam tot ce punem, punem pe comandă. Mai facem câteva tone în plus pentru familia noastră sau pentru cine mai are noroc să prindă. Cea mai mare cantitate o livrăm în hipermarketurile Carrefour, care anul acesta ne-au cerut o cantitate record de zeamă de varză, la sticlă. Este un produs foarte căutat, care la noi este de o calitate deosebită, cu o culoare frumoasă de la sfecla roșie, cu firicele de mărar, o delicatesă pentru acrit ciorbele de iarnă sau pentru a drege mahmureala”, a declarat Puiu Badea pentru „Agrointeligența”.

Toate murăturile „Puiucu” sunt acrite în saramură, la butoi, cu multe condimente și ierburi aromate dintre care nu lipsește piperul, țelina, hreanul și usturoiul. În borcanele de murături asortate, mândria casei, fostul polițist are grijă să pună tot ce trebuie ca legumele să se țină la fel ca la butoi, iar unul dintre secretele sale este frunza proaspătă de vișin. Totuși, secretul delicateselor sale este saramura, la care nu vrea nici în ruptul capului să spună rețeta.

Din butoaiele anul 2014 nu lipsesc castraveții și gogonelele acre, varza murată, dar nici delicatesele casei, între care pepenele murat, conopida murată, morcovii la saramură și chiar perele și mere acre. „Urmăm tradiția. Punem și pepene roșu, și pepene galben, o nebunie. La pere, saramura are miros de compot cum numai la noi găsești. Pentru gospodine, anul acesta facem din nou borcanele de sarmale, adică foile de varză de-a gata, ce nu mai trebuie puse la desărat, ci sunt bune de împachetat sarmăluțele. Deasupra nu uităm să punem varză tocată, de nelipsit în oală și care păstrează aroma de la butoi”, dezvăluie Puiu Badea.

Anul acesta, în premieră, pentru clienții cu mai multă dare de mână, dar și pentru cei care vor să facă un cadou deosebit, brandul „Puiucu” va vinde murături asortate la butoiaș de lemn, acesta putând fi folosit și în anii următori.

„Pentru cei ce cred că este ușor să faci bani din murături, le spun că nu este așa cum cred ei. Este mult de muncă, de multe ori sunt pierderi uriașe și este nevoie de experientă să ajungi să poți avea tone de murături care să păstreze toate aceeași calitate și gust. Poate așa se explică și succesul brandului nostru – „Puiucu”, pe care l-am crescut încet, dar frumos, câștigându-ne și fidelizându-ne clienți de la an la an”, a concluzionat călărășeanul.

Autor: Virginia Nica
Stiri relevante
Top stiri
26.12.2025 07:53 48 Horoscopul zilei 26.12.2025
25.12.2025 07:56 758 Horoscopul zilei 25.12.2025
24.12.2025 08:06 1018 Horoscopul zilei 24.12.2025

Curs valutar
1 MDL   1 EUR 19.81 1 USD 16.80 1 RON 3.89 1 RUB 0.21 1 UAH 0.40
Sondaj
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare în R. Moldova, pentru cine ați vota?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte