02:39:02 27.02.2024
Stiri

Un bărbat a intrat în Cartea Recordurilor pentru crearea celui mai înalt Turn Eiffel din beţe de chibrituri: 4 200 de ore i-a luat să-și ducă la bun sfârșit opera

Actualitate 12.02.2024 18:58 Vizualizări724 Autor: Ziarul National
Un bărbat a intrat în Cartea Recordurilor pentru crearea celui mai înalt Turn Eiffel din beţe de chibrituri: 4 200 de ore i-a luat să-și ducă la bun sfârșit opera Profimedia


Un bărbat a intrat în Cartea Recordurilor pentru crearea celei mai înalte structuri folosind beţe de chibrituri, după ce replica sa la Turnul Eiffel a fost iniţial respinsă, scrie The Guardian.

Richard Plaud, din Franţa, a declarat că a fost într-un „rollercoaster emoţional” în această săptămână, după ce a petrecut 4.200 de ore construindu-şi modelul din peste 706 000 de chibrituri şi 23 kg de lipici. „Timp de opt ani, am crezut mereu că ridic cea mai înaltă structură de chibrituri”, a spus el, citat de Digi World.

Cu toate acestea, Guinness World Records i-a spus iniţial că structura de 7,2 metri nu se califică pentru că nu a folosit chibrituri care erau disponibile în comerţ.

Plaud a început prin a folosi chibrituri din comerţ, tăind capul fiecăruia. Obosit de acest proces plictisitor, el a întrebat producătorul dacă ar putea cumpăra doar beţele de lemn fără cap, ceea ce a determinat Guinness să îi refuze recordul.

Mark Mckinley, director la Guinness World Records, a declarat: „Suntem foarte încântaţi să putem aproba acest record... Suntem bucuroşi să putem recunoaşte că am fost puţin prea severi cu privire la tipul de chibrituri necesare în această încercare, iar încercarea lui Richard este cu adevărat uimitoare în mod oficial”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md