04:49:37 29.01.2023
Stiri

VIDEO // Organele de drept din R. Moldova și Ucraina au destructurat un grup CRIMINAL specializat în asasinate la comandă, estorcare de bani, vânzări de droguri, contrabandă cu ARME și muniții, torturi și RĂPIRI de oameni

Actualitate 01.12.2022 12:52 Vizualizări1375 Autor: Vitalie Hadei


VIDEO // Organele de drept din R. Moldova și Ucraina au destructurat un grup CRIMINAL specializat în asasinate la comandă, estorcare de bani, vânzări de droguri, contrabandă cu ARME și muniții, torturi și RĂPIRI de oameni

Organele de drept din R. Moldova și Ucraina au realizat o operațiune de amploare în perioada 29-30 noiembrie curent, soldată cu reținerea mai multor membri ai unui grup criminal specializat în asasinate la comandă, estorcare de bani, vânzări de droguri, contrabandă cu arme și muniții, torturi și răpiri. Operațiunea a presupus 44 de percheziții în R. Moldova, dar și Odesa, transmite Poliția din R. Moldova.

Potrivit oamenilor legii, în perioada 29-30 noiembrie 2022 ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată, în comun angajații Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), au desfășurat simultan percheziții în R. Moldova și Ucraina. Mai exact, 14 percheziții au fost făcute la cinci figuranți în Cahul și Chișinău, care ar avea legături cu grupurile criminale din regiunea transnistreană, iar 30 percheziții, vizând nouă persoane - în regiunea Odesa.

Inții vizați au vârste cuprinse între 30 și 55 de ani, cărora procurorii urmează să le atribuie statutul procesual-penal.

Perchezițiile au avut loc în cadrul unui dosar privind crearea și conducerea unei organizații criminale, cu grupuri infracționale ale acesteia active în raioanele de Est ale R. Moldovei (regiunea transnistreană), pornit de Procuratura Generală în că în 2016.

Cei cinci figuranți din R. Moldova ar avea legături cu aceste grupuri, precum și direct cu liderul din Ucraina.

Recent, oamenii legii le-au dat în vileag comunicarea membrilor acestui grup infracțional cu acest lider din statul vecin, cu vârsta de 56 de ani, care urmează să fie anunțat în căutare de autoritățile din Ucraina.

Acțiunile s-au desfășurat urmare a schimbului de informații prin intermediul EUROPOL cu autoritățile din Ucraina. Acestea au stabilit că un ucrainean de 56 de ani, prin acord prealabil cu un grup de persoane, a creat o organizație criminală cu legături inter-regionale, care a activat pe teritoriul orașului Odesa și ar avea tangențe infracționale cu lumea interlopă din stânga Nistrului.

Potrivit informațiilor, bărbatul care urmează să fie anunțat în căutare de către autoritățile din Ucraina, ar fi implicat în organizarea crimelor la comandă, estorcare de bani, vânzări de droguri, contrabandă cu arme și muniții, atacuri raider, torturi și răpiri de oameni din mediul de afaceri etc.

În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe corpuri delicte precum mărfuri, bonuri de creanță, timbre de prelivrare, acte de evidență contabilă, contracte de activități economice comune și autovehicule, precum și arme și muniții deținute ilegal.

Urmărirea penală continuă, sub conducerea procurorilor PCCOCS.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.01.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Toate statele sunt s...

27.01.2023 16:26 Ziarul National Au luat la pumni un bărbat noaptea, î...

25.01.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Problema identitară î...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md