00:34:08 29.09.2020
 
Stiri

VIDEO // „Brigada” din „Bandițkii Petersburg”, pe podul de la Telecentru. Proaspătul deputat al „Pro Moldova”, Ștefan Gațcan, ar fi fost STOPAT în trafic și obligat să-și depună mandatul: „Avem înregistrări video și audio”

Actualitate 30.06.2020 15:15 Vizualizări8975 Autor: Ziarul National
VIDEO // „Brigada” din „Bandițkii Petersburg”, pe podul de la Telecentru. Proaspătul deputat al „Pro Moldova”, Ștefan Gațcan, ar fi fost STOPAT în trafic și obligat să-și depună mandatul: „Avem înregistrări video și audio” deschide.md


Proaspătul deputat al grupului „Pro Moldova”, Ștefan Gațcan, ar fi fost stopat astăzi în trafic, pe podul de la Telecentru, și obligat să-și depună mandatul. Liderul grupului parlamentar „Pro Moldova”, Andrian Candu, avertizează oponenții politici că „se depășeșc liniile roșii” cu ajutorul organelor de forță, care trebuie să fie în slujba cetățenilor, dar nu a partidelor aflate la guvernare.

„Mă adresez Serviciului de Informații și Securitate, poliției și altor organe de forță. Se încearcă depășirea liniilor roșii. Politica înseamnă lupta de idei și nu presupune intimidări și amenințări. Mă adresez celor care astăzi se află în diferite funcții ale instituțiilor de forță și de anchetă: respectați legea, nu ascultați deciziile politice. Astăzi au început unele intimidări, au fost câteva incidente. Nu o să dau nume, dar acele persoane care și-au permis astăzi să încalce legea... Mă adresez lor: nu intimidați, nu amenințați și nu treceți liniile roșii, deoarece nu vom tolera un asemenea comportament. Astăzi lansez doar un avertisment. Dacă se repetă astfel de incidente, atunci vom fi foarte și foarte vocali. Vom sesiza ambasadele, vom sesiza organizațiile internaționale și toți partenerii noștri de dezvoltare. În R. Moldova trebuie să domine legea”, a declarat Andrian Candu.


Corneliu Furculiță și Vlad Batrâncea au intrat în mașina lui Gațcan (de culoare albă). În automobil s-a mai aflat o persoană, care l-ar fi intimidat pe deputatul Gațcan


Colegul său de fracțiune, Vlad Cebotari, a fost mai explicit. „Careva dintre colegi au fost opriți astăzi sub podul de la Telecentru de către persoane identificate deja. Au fost stopați în trafic, după care s-au apropiat alte mijloace de transport... S-au făcut mari presiuni, inclusiv amenințări cu răfuiala fizică, pentru a se lua anumite decizii (renunțare la mandat n.r.). Ceea ce a avut loc la podul de la Telecentru seamănă cu episoadele din „Brigada”, „Bandițkii Petersburg”. Noi am trecut demult de anii '90. Noi vom face o sesizare către organele de drept și vom aștepta să se ia măsuri. În sesizare vom indica numele persoanelor și asteptăm să fie luate măsuri. Avem înregistrări video și audio despre cele petrecute”, a punctat Cebotari.
La rândul său, Ștefan Gațcan spune că decizia de a părăsi fracțiunea PSRM și de a adera la „Pro Moldova” îi aparține în totalitate. „Nu este influențată de nimeni și este o decizie motivată din punct de vedere a situației din societatea noastră. Orice decizie privind aflarea mea în Parlament sau de părăsire a Parlamentului o voi lua personal. Nu are sens să intimidați membrii familiei, prietenii și alegătorii care m-au votat în circumscripția nr. 38, Hâncești”, a punctat Gațcan.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

i. potcoavă 30.06.2020 15:46

Corect ar fi ”Banditschi plahotniuc & Company”

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md