06:15:58 29.07.2021
 
Stiri

Un VICEPRIMAR al municipiului Chișinău, care ar fi venit cu ideea de a DUBLA impozitele pentru imobile, și-a dat DEMISIA. Adjunctul lui Ion Ceban a fost numit imediat în altă funcție

Actualitate 15.06.2021 11:44 Vizualizări2264 Autor: Ziarul National
Un VICEPRIMAR al municipiului Chișinău, care ar fi venit cu ideea de a DUBLA impozitele pentru imobile, și-a dat DEMISIA. Adjunctul lui Ion Ceban a fost numit imediat în altă funcție zdg.md


Viceprimarul responsabil de dezvoltarea economico-financiară a municipiului Chişinău, inclusiv de gestionarea patrimoniului municipal, Inga Ionesii, și-a dat demisia.

Responsabilii Primăriei Chișinău au confirmat pentru Ziarul NAȚIONAL că ultima zi de lucru a Ingăi Ionesii în funcția de viceprimar a fost 9 iunie curent.

Fostul Ambasador al R. Moldova în Estonia, Inga Ionesii, care ar fi venit cu ideea dublării impozitelor pentru imobilele din municipiul Chișinău, nu a stat prea mult fără serviciu. Aceasta a fost numită în calitate de șefă a Direcției Management instituțional în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

„Biroul de presă al MAEIE confirmă numirea din 10 iunie a doamnei Inga Ionesii în funcția de șefă a Direcției management instituțional, o subdiviziune strategică a Ministerului de Externe responsabilă de implementare şi promovare a politicii şi procedurilor de personal, managementul documentelor, precum și implementarea agendei e-Transformare. În funcția respectivă, doamna Ionesii va mai coordona procesul de elaborare a bugetului, de evidență contabilă și gestiune financiară, precum și de transparența cheltuirii mijloacelor financiare, asigurarea juridică a ministerului, precum și procesul de achiziții publice de bunuri și servicii. În perioada 2016 – 2020, oficialul a activat în calitate de Ambasador al R. Moldova în Estonia, fiind reîncadrată în funcție din rezerva diplomatică a ministerului”, a declarat pentru Ziarul NAȚIONAL purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă.

Canalul de Telegram „Culisele Diplomației” susține că Inga Ionesii ar fi o persoană „descurcăreață” și numirea sa în noua funcție nu ar fi întâmplătoare.

„În general, dna Ionesii este o persoană foarte descurcăreață. Ajunge să fie numită ambasadoare, când de fapt nu prea avea treabă cu diplomația. A fost promovată de către fostul ministru al Economiei, Octavian Calmîc, care a reușit să-și convingă colegii de partid (PD) să o numească pe dna Ionesii în funcție de ambasadoare. După rechemarea sa din funcția de ambasadoare, în ianuarie 2020, este numită în funcția de viceprimar al capitalei. Fiind în funcția de viceprimar, dna Ionesi a primit indemnizația de 16 mii de lei de la CNAM post-COVID. În 2020, dna Ionesii s-a făcut cu două apartamente – unul oferit moștenire, iar altul de 70 de metri pătrați, procurat printr-un contract de vânzare-cumpărare”, menționează canalul de Telegram.

Aducerea Ingăi Ionesii la MAEIE ar fi cu bătaie lungă, mai arată sursa citată: „Dna Ionesii nu a revenit pur și simplu, dar pentru a fi mai ușor promovată în funcția de secretar general al MAEIE. Dacă Eugeniu Revenco ajunge Ambasador în Republica Franceză, atunci automat interimatul funcției de secretar general este deținut de către Inga Ionesii”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.07.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Jocul cifrelor și al...

23.07.2021 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica României în...

20.07.2021 15:37 Ziarul National George Damian // Adio, Basarabia! Ren...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că trebuie să fie viitorul prim-ministru al R. Moldova, după victoria PAS din alegerile parlamentare anticipate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md