05:50:23 20.06.2024
Stiri

Un singur pretendent la funcția de procuror general, cu o zi înainte de expirarea termenului-limită pentru depunerea dosarelor la concursul desfășurat de CSP

Actualitate 14.05.2024 13:40 Vizualizări1468 Autor: Ziarul National
Un singur pretendent la funcția de procuror general, cu o zi înainte de expirarea termenului-limită pentru depunerea dosarelor la concursul desfășurat de CSP


O singură persoană a depus dosarul la concursul public pentru selectarea candidatului la funcția de procuror general al R. Moldova, cu o zi înainte de expirarea termenului-limită, stabilit de Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) pe 15 mai.

Șeful Serviciului protocol, relații internaționale și cu publicul al CSP, Eugeniu Roșca, a refuzat să ne spună cine este singurul pretendent, până în prezent, la funcția de procuror general, menționând că lista finală cu numele tuturor participanților la concurs va fi făcută publică după încheierea etapei de depunere a dosarelor.

Singurul detaliu oferit Ziarului NAȚIONAL de către Eugeniu Roșca este că persoana care a depus dosarul a participat și la concursul precedent pentru ocuparea funcției de procuror general (Ion Munteanu, Octavian Iachimovschi, Igor Demciucin și Andrei Coca), rezultatele căruia au fost anulate pe 28 februarie curent din cauza notelor reprobabile oferite de membra CSP Olesea Vîrlan unui candidat. Vîrlan și-a recunoscut greșeala, și-a anunțat demisia din această structură și este cercetată de procurorii anticorupție.

CITIȚI și Interese meschine la CSP: Procuratura Anticorupție dezvăluie numele persoanei în interesul căreia ar fi acționat Olesea Vîrlan atunci când l-a depunctat „arbitrar” pe Ion Munteanu la concursul pentru ocuparea funcției de procuror general

Menționăm că termenul-limită pentru depunerea dosarelor la concursul lansat acum o lună de membrii Consiliului Superior al Procurorilor expiră în seara zilei de miercuri, 15 mai.

Recent, ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, membră din oficiu a CSP, a amintit că, de obicei, candidații la un asemenea concurs își depun dosarele în ultima zi.

Citește și: CSP a decis să ANULEZE concursul pentru ocuparea funcției de procuror general, în cadrul căruia Octavian Iachimovschi a acumulat cel mai mare punctaj. Ce a stat la baza acestei DECIZII

Procuratura Generală este condusă de șefi interimari din octombrie 2021, atunci când fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut, fiind cercetat penal în mai multe dosare de corupție.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

17.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Pentru cine sună ala...

14.06.2024 09:03 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce diferă preferi...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md