13:54:51 25.09.2023
Stiri

Congresul comuniștilor: Octogenarul Voronin nu-i urmează exemplul lui Dodon și va CONDUCE în continuare PCRM. „M-au influențat anumite evenimente”

Actualitate 07.11.2021 15:52 Vizualizări23296 Autor: Ziarul National
Congresul comuniștilor: Octogenarul Voronin nu-i urmează exemplul lui Dodon și va CONDUCE în continuare PCRM. „M-au influențat anumite evenimente”


Octogenarul Vladimir Voronin nu se mai retrage din fruntea Partidului Comuniștilor din R. Moldova (PCRM), deși în ultimele luni a afirmat de mai multe ori public că la Congresul formațiunii va fi ales succesorul său. Astfel, Voronin a fost reales astăzi la șefia partidului pentru un mandat de patru ani.

„Eram hotărât să plec înapoi în septembrie, dar apoi m-au influențat anumite evenimente. De exemplu, exodul în masă al multor politicieni. Vorbesc de Filip, Candu, Chirtoacă... Ultima picătură a fost anunţul lui Dodon. Nu am vrut să stau în același rând cu ei. Eu am creat acest partid”, a spus Vladimir Voronin.

Vladimir Voronin, unul dintre artizanii ideii comuniste, devine în 1993 copreședinte al Comitetului organizatoric al Partidului Comuniștilor din R. Moldova. În anul 1994 este ales prim-secretar al Comitetului Central al Partidului Comuniștilor din R. Moldova. Acesta a candidat la alegerile prezidențiale din 1996, dar a acumulat mai puține voturi de cât se aștepta. Totuși, în 2001 PCRM a câștigat alegerile parlamentare, iar Voronin a fost ales președinte. A fost reales de Parlament în 2005 pentru al doilea mandat.

În luna septembrie declara că va preda ștafeta unui coleg. „Deja trebuie de făcut schimbări. Toată țara face schimbări. Eu cred că am să fiu înțeles de colegii comuniști. Am așa un termen lung în fruntea partidului, cum sunt și alte exemple în partidele comuniste. Desigur, eu nu mă compar cu înaltele figuri. Dar eu spun că deamu e timpul!”, a declarat Vladimir Voronin în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul N4.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alegerile locale, mi...

22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md