10:40:25 04.12.2022
Stiri

„Riscuri și AMENINȚĂRI persistente ce vizează securitatea națională”: CSE recomandă Guvernului și Parlamentului prelungirea stării de URGENȚĂ cu încă 60 de zile

Actualitate 05.10.2022 15:46 Vizualizări1047 Autor: Ziarul National
„Riscuri și AMENINȚĂRI persistente ce vizează securitatea națională”: CSE recomandă Guvernului și Parlamentului prelungirea stării de URGENȚĂ cu încă 60 de zile


Starea de urgență în R. Moldova ar putea fi prelungită cu încă 60 de zile, începând cu 7 octombrie 2022. O Hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi, în cadrul ședinței Executivului, în baza deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE).

Astfel, prim-ministra va merge în Parlament pentru a cere prelungirea stării de urgență.

„Am avut o discuție consistentă cu privire la riscurile cu care se confruntă republica noastră. CSE a venit cu recomandarea pentru Guvern și Parlament ca perioada stării de urgență să fie extinsă cu încă 60 de zile”, a precizat Gavrilița.

Potrivit sursei citate, necesitatea de prelungire a stării de urgență este determinată de riscurile și amenințările persistente ce vizează securitatea națională, precum și aprovizionarea R. Moldova cu resurse energetice pentru perioada rece a anului.

Evoluțiile de ultimă oră ale situației din regiune, condiționate de desfășurarea războiului din Ucraina, generează în continuare vulnerabilități la adresa securității frontierelor de stat ale R. Moldova. Printre amenințările principale, cu care se poate confrunta republica noastră în perioada imediat următoare, sunt limitarea sau chiar sistarea furnizării resurselor energetice, creșterea exponențială a prețurilor acestora, extinderea zonelor afectate de război către hotarele R. Moldova, aplicarea armelor nucleare cu efect regional și global, sporirea fluxului de refugiați din Ucraina, dar și urmările declanșate de mobilizarea parțială anunțată de Federația Rusă, a argumentat Natalia Gavrilița.

Decizia finală urmează să fie luată de Parlamentul R. Moldova.

Amintim că starea de urgență în R. Moldova a fost instituită la 24 februarie 2022, odată declanșarea de către Federația Rusă a războiului în Ucraina. Ulterior, starea de urgență a fost prelungită de câteva ori.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
04.12.2022 10:13 147 Simion vrea dragoste pe bani
Top stiri
04.12.2022 10:13 0 Simion vrea dragoste pe bani

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.12.2022 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // România întreagă, un...

01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md