22:54:09 01.06.2023
Stiri

Prim-ministra Danemarcei anunță sporirea asistenței pentru R. Moldova până la 295 de MILIOANE de euro: „Consecințele RĂZBOIULUI se răsfrâng asupra prețului la gaz și energie în R. Moldova, iar noi vom ușura această povară”

Actualitate 31.01.2023 10:38 Vizualizări1088 Autor: Ziarul National
Prim-ministra Danemarcei anunță sporirea asistenței pentru R. Moldova până la 295 de MILIOANE de euro: „Consecințele RĂZBOIULUI se răsfrâng asupra prețului la gaz și energie în R. Moldova, iar noi vom ușura această povară”


Uniunea Europeană este determinată să sporească asistența macrofinanciară pentru R. Moldova, pentru ca republica noastră să poată face față consecințelor războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei, a declarat astăzi prim-ministra Danemarcei, Mette Frederiksen, care întreprinde o scurtă vizită la Chișinău.

„R. Moldova este un partener și un prieten important al Danemarcei. Noi credem în familia europeană și suntem fericiți să vă fim astăzi alături. Suntem bucuroși că ați obținut în iunie 2002 statutul de candidat la aderare și vă vom oferi tot sprijinul. Înainte de a ajunge la Chișinău, am fost în Ucraina și am văzut cu ochii mei distrugerile teribile cauzate de războiul ilegal și de atacurile brutale ale Rusiei. Distrugerea infrastructurii din Ucraina afectează mult și R. Moldova, iar consecințele se răsfrâng asupra prețului la gaz, electricitate. Noi, în cadrul UE, lucrăm mult pentru a vă ușura această povară și suntem determinați să sporim asistența macrofinanciară la suma de 295 de milioane de euro”, a declarat Mette Frederiksen, în cadrul unui briefing de presă, susținut în comun cu președinta Maia Sandu.

Șefa Guvernului de la Copenhaga a reiterat angajamentul țării sale pentru R. Moldova, în speță în ceea ce privește tranziția la energia verde.

„Sunt mai multe sectoare în care am putea conlucra foarte strâns. Sprijinul pentru partenerii noștri nu a fost niciodată mai important în plan bilateral, dar și la nivelul UE. Noi ne dorim să consolidăm un parteneriat. Suntem fericiți să auzim că în aceste condiții dificile ați păstrat această democrație atât de puternică. Este o sarcină pentru întregul continent de a face față acestor provocări. Vă mulțumim că respectați aceste valori și abia așteptăm să conlucrăm și mai strâns”, a punctat Mette Frederiksen.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
31.05.2023 09:00 Cazimir Țino Cazimir Țino // Uniunea Europeană - s...

29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md