02:42:09 21.11.2018
 
Stiri

Premierul Filip a cerut ÎNĂSPRIREA pedepselor pentru nerespectarea normelor de protecţie împotriva incendiilor

Social 21.04.2018 16:45 Vizualizări870 Autor: Ziarul National
Premierul Filip a cerut ÎNĂSPRIREA pedepselor pentru nerespectarea normelor de protecţie împotriva incendiilor

Premierul Pavel Filip, care a convocat astăzi într-o ședință de lucru autoritățile cu atribuții în domeniul siguranței antiincendiare, a cerut înăsprirea pedepselor pentru nerespectarea normelor de protecție împotriva incendiilor. Decizia vine după ce ieri în municipiul Chișinău s-au produs două incendii de proporții.

De asemenea, prim-ministrul a cerut o analiză privind posibilitatea revizuirii cadrului de aplicare a sancțiunilor în domeniu, fapt ce va responsabiliza agenții economici, dar și proprietarii clădirilor.

„Incendiul nu se întâmplă dacă sunt respectate toate regulile din punct de vedere tehnic, întotdeauna cineva poartă responsabilitate. Îmi doresc să nu ajungem în situația când nu știm cine este responsabil pentru declanșarea incendiului”, a spus premierul.

Conform informaţiilor prezentate în cadrul ședinței, pentru a interveni la stingerea primului incendiu, izbucnit la Institutul de Zootehnie, au fost antrenate 14 autospeciale de intervenție cu peste 100 de pompieri și salvatori.Pentru lichidarea celui de-al doilea incendiu, declanșat într-un centru comercial din capitală, au fost antrenate patru echipaje de intervenție. În ambele cazuri, flăcările au cuprins acoperișul clădirilor, toate persoanele au fost evacuate și nimeni nu a avut de suferit. Circumstanțele și cauzele incendiului urmează a fi stabilite.

Totodată, în intervalul de timp 12:02-12:07, când s-a produs primul incendiu, la Serviciul 112 au fost recepționate 74 de apeluri de urgență, ceea ce înseamnă un apel la fiecare patru secunde. Începând cu ora 13:13, când a avut loc al doilea incendiu, timp de cinci minute au fost înregistrate 136 de apeluri de urgență.

Guvernul precizează că în urma dispoziției prim-ministrului din 27 martie curent, au fost constituite 47 de echipe mixte care au realizat, până în prezent, controale la 502 din cele 1091 de obiective social-culturale și de agrement din republică. Agenților economici supuși controlului le sunt înmânate prescripții obligatorii spre executare și atenționări privind normele de securitate antiincendiară.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.11.2018 09:11 Nicolae Negru Mai ușor cu pianul trădării de patrie...

16.11.2018 12:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

16.11.2018 09:21 Nicolae Negru Plahotniuc crede că Europa e proastă?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md