06:29:20 29.07.2021
 
Stiri

Premierul Chicu NU are de gând să-și retragă mesajul denigrator la adresa României: „Cele mai mari restanțe sunt la capitolul combaterea CORUPȚIEI, flagel care afectează enorm concetățenii mei din ambele țări”

Actualitate 25.05.2020 16:55 Vizualizări1463 Autor: Ziarul National
Premierul Chicu NU are de gând să-și retragă mesajul denigrator la adresa României: „Cele mai mari restanțe sunt la capitolul combaterea CORUPȚIEI, flagel care afectează enorm concetățenii mei din ambele țări” Facebook


Prim-ministrul Ion Chicu a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, însă nu și-a retras mesajul denigrator la adresa României. Mai mult, oficialul de la Chișinău a remarcat că parteneriatul dintre cele „două state independente și suverane trebuie să se bazeze pe respect reciproc” și nu pot fi admise „imixtiunile politice în treburile interne ale unui stat sau altul”.

„În cadrul discuției, am reiterat gratitudinea pe care o avem față de poporul român pentru suportul oferit pe parcursul pandemiei COVID - 19. Acest suport a fost propus și a venit de la români pentru moldoveni necondiționat, reconfirmând relațiile prietenești dintre oamenii care locuiesc pe ambele maluri ale Prutului. Am discutat despre consolidarea parteneriatului strategic dintre R. Moldova și România, cadrul de relații la care personal țin foarte mult și doresc să fie aprofundat. Acest parteneriat dintre două state independente și suverane trebuie să se bazeze pe respect reciproc și nu poate admite imixtiuni politice în treburile interne ale unui stat sau altul”, a scris Ion Chicu pe Facebook, după întrevederea cu Ambasadorul Ioniță.

Citește și: Premierul Chicu, TAXAT de către Ministerul Afacerilor Externe de la București: „Aceste declarații denotă o profundă LIPSĂ DE RESPECT la adresa României și a relației bilaterale privilegiate”

Premierul i-a transmis lui Daniel Ioniță că „acțiunile bazate pe preferințele politice ale exponenților partidelor aflate la putere într-un moment dat la București sau Chișinău, cu atât mai mult aprecierile publice privind nivelul de seriozitate sau performanță a unui guvern sau altuia, nu-și pot avea locul în relațiile și dialogul dintre două țări prietene”.

„R. Moldova și România au încă foarte multe de făcut pentru a îmbunătăți viața oamenilor, care trăiesc în aceste două țări. Cred că cele mai mari restanțe în acest sens sunt la capitolul combaterea corupției, flagel care afectează enorm concetățenii mei din ambele țări. Despre amploarea acestui fenomen relatează organizații internaționale de specialitate, ambasadori acreditați în ambele capitale, UE etc.”, a punctat Chicu.

Citește și: PD se DISOCIAZĂ de declaraţiile scandaloase ale lui Chicu la adresa României şi cere convocarea de URGENŢĂ a Consiliului Coaliţiei: "Iubim România, îi apreciem aportul frățesc în construcția unui stat democratic și european"

Sursa citată a mai adăugat că declarația sa de pe Facebook ar fi fost interpretată greșit, deși a repetat același lucru.

„Am ținut să-i exprim domnului Ambasador regretul pentru modul cum a fost interpretat și apreciat unul dintre comentariile mele pe rețelele de socializare, care (în opinia mea) în mod absolut neîntemeiat și eronat a fost catalogat drept denigrator la adresa României. Am tot respectul și admirația pentru poporul român, care, ca și cetățenii din R. Moldova, merită o viață cu mult mai bună. Totodată, cred că oficialii guvernamentali din ambele state trebuie să se preocupe de soluționarea problemelor în propria țară”, a subliniat premierul Chicu.

De asemenea, Ion Chicu spune că i-a mulțumit Ambasadorului pentru suportul de care R. Moldova beneficiază din partea României pe dimensiunea integrării europene.

„Totodată, am subliniat faptul că raportarea și aprecierea progresului pe agenda de asociere a R. Moldova cu UE se face în strictă concordanță cu mecanismele de raportare agreate la momentul semnării Acordului de Asociere în 2014. Autoritățile R. Moldova raportează despre progresele/eșecurile înregistrate pe această agendă exclusiv structurilor europene. La finalul întrevederii a fost reconfirmată disponibilitatea ambelor state de a aprofunda relațiile bilaterale prietenești pe principii de respect reciproc”, a conchis oficialul de la Chișinău.

Menționăm că, după ce europarlamentarul Siegfried Mureșan a declarat că Guvernul Chicu nu poate gestiona pandemia de COVID-19 pentru că nu a implementat reformele necesare, premerul Ion Chicu l-a numit „ratat” și a declarat că România ar fi „cea mai coruptă țară” din Europa.

În replică, Ministerul de Externe de la București a catalogat drept „complet inacceptabile și inadecvate” declarațiile lui Ion Chicu, mai ales că, în contextul actual al pandemiei de COVID-19, România a oferit, în mod dezinteresat, un sprijin substanțial R. Moldova, demonstrând solidaritate și fiind astfel alături, în mod concret, de cetățenii R. Moldova într-un moment foarte dificil.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Tarnacop 25.05.2020 17:55

Sunt chear curios !! Este el chear asa de "destept" sa ne considere pe toti de prosti si nesimtiti? Chear i se va ierta comportamentul porcos si nu va fi taxat pe masura ?

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.07.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Jocul cifrelor și al...

23.07.2021 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica României în...

20.07.2021 15:37 Ziarul National George Damian // Adio, Basarabia! Ren...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că trebuie să fie viitorul prim-ministru al R. Moldova, după victoria PAS din alegerile parlamentare anticipate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md