Omul care a prezis cutremurul din Turcia, un nou mesaj. Ce se întâmplă cu regiunea, după seismele puternice de luni
Frank Hoogerbeets, unul dintre cercetătorii care au prezis cutremurul din Turcia, a venit cu un nou mesaj.
Cercetătorul de la Solar System Geomatry Survey (SSGEOS), care studiază activitatea seismică, a prezis că „mai devreme sau mai târziu va avea loc un cutremur cu magnitudinea de 7,5 în regiunea din jurul centrului de sud al Turciei, Iordania, Siria și Liban“.
La trei zile după mesajul omului de știință, sud-estul Turciei și nordul Siriei au fost puternic afectate de un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter, urmat de numeroase replici.
Ulterior, luni, în jurul prânzului, un al doilea cutremur cu magnitudinea de peste 7,5 grade a zguduit aceeași regiune.
Astăzi, cercetătorul a postat un nou mesaj pe Twitter, în care spune că întreaga regiunea s-a reașezat, după seismele devastatoare care au avut loc luni:
„Cutremurele mari din centrul Turciei au provocat o schimbare semnificativă în distribuția stresului în întreaga regiune, cu activitate seismică până în Palestina. În mod clar, regiunea se reașază“, a scris Frank Hoogerbeets pe Twitter.
Bilanţul încă provizoriu al victimelor cutremurelor devastatoare care au lovit Turcia şi Siria a ajuns la peste 11 000 de morţi. Au trecut deja peste 50 de ore de la catastrofă şi încă nu se ştie câţi oameni se mai află sub cladirile prăbuşite. Timpul îi presează pe salvatori, iar turcii încep să fie supăraţi din cauza răspunsului lent din partea autorităților.
Biroul Politici de Reintegrare, despre cazul scriitorilor interziși în Transnistria: „Retorica pacifistă a Tiraspolului este una de fațadă, nu există nicio deschidere pentru comunicare”. Mediatorii internaționali, sesizați
Nouă participanți la referendumul constituțional din 20 octombrie: Partidele care vor convinge oamenii să spună NU la referendum, în minoritate
Guvernul oferă DETALII despre Platforma de Parteneriat, care va reuni peste 65 de delegații la Chișinău: „Ne dorim să CONECTĂM mai mult R. Moldova cu UE, să conturăm mai multe investiții în infrastructură, să reducem vulnerabilitatea energetică”