01:40:16 26.06.2024
Stiri

Membrii CEC din Găgăuzia ar putea fi cercetați PENAL, după ce au SABOTAT ședința în care urma să fie examinată sesizarea Poliției cu privire la coruperea alegătorilor de către reprezentanții Partidului „Șor”

Actualitate 12.05.2023 11:43 Vizualizări1930 Autor: Ziarul National
Membrii CEC din Găgăuzia ar putea fi cercetați PENAL, după ce au SABOTAT ședința în care urma să fie examinată sesizarea Poliției cu privire la coruperea alegătorilor de către reprezentanții Partidului „Șor”


Membrii Consiliului Electoral Central (CEC) din Găgăuzia ar putea fi cercetați penal, după ce secretarul general al Platformei „Demnitate și Adevăr”, Liviu Vovc, a depus un denunț la Centrul Național Anticorupție (CNA). Tânărul politician este nemulțumit de faptul că reprezentanții autorității electorale din Găgăuzia au sabotat ședința de ieri, în cadrul căreia urma să fie examinată sesizarea Poliției privind „coruperea alegătorilor, falsificarea rapoartelor financiare, acceptarea cu bună știință a finanțării concurentului electoral din partea unui grup criminal organizat sau a unei organizații criminale, precum și spălarea banilor în proporții deosebit de mari”, acțiuni săvârșite de reprezentanții Partidului „Șor” în cadrul primului tur al alegerilor pentru funcția de bașcan al Găgăuziei.

Citește și: Imagini VIDEO și interceptări în dosarul privid coruperea alegătorilor din Găgăuzia de către reprezentanții Partiduluii „Șor”: Cum funcționa SCHEMA. Formațiunea a venit cu o REPLICĂ: „Înregistrările sunt trucate”

În opinia lui Liviu Vovc, membrii Consiliului Electoral Central din Găgăuzia erau obligați să sesizeze instanța de judecată, în vederea anulării înregistrării concurentului electoral din partea Partidului „Șor”, Evghenia Guțul.

Citește și: Candidatul Partidului „Șor” pentru funcția de bașcan al Găgăuziei ar putea fi EXCLUS din cursa electorală. Poliția a sesizat autoritatea electorală de la Comrat despre ÎNCĂLCĂRILE admise de formațiune în primul tur

„Unii își permit să calce în picioare legislația, iar acest lucru nu poate fi tolerat. În loc să se convoace cât mai rapid și să sesizeze instanța de judecată, membrii Consiliului Electoral Central din Găgăuzia au preferat să nu asigure cvorum la ședință. Mai mult, președintele CEC-ului din Găgăuzia a declarat că și în cazul în care ședința ar fi avut loc, atunci sesizarea poliției urma să fie respinsă din lipsa probelor. În opinia mea, în acțiunile CEC al Găgăuziei sunt prezente componențele infracțiunii prevăzute la articolul 27, 327 Cod Penal - manifestate prin folosirea intenționată a situației de serviciu de către un grup de persoane publice, care inevitabil va duce la niște prejudicii considerabile drepturilor și intereselor publice.

Citește și: DOC // Detalii din sesizarea depusă de Poliție la Consiliul Electoral Central de la Comrat, care ar putea provoca excluderea Evgheniei Guțul din cursa pentru funcția de bașcan al Găgăuziei

În acest context, am transmis astăzi un denunț Centrul Național Anticorupție, în care am solicitat exercitarea acțiunilor de urmărire penală în mod de urgență și tragerea la răspundere a persoanelor care se fac vinovate de faptele sus menționate. Legea trebuie să fie în capul mesei și nimeni nu poate fi mai presus de ea”, a conchis Liviu Vovc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.06.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scepticii și cobitorii

21.06.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cu Europa sau cu Asi...

18.06.2024 15:59 Ziarul National Nicolae Enciu // „Au început trecerea...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md