Judecătorul Sternioală, SUSPENDAT din funcție: CSM și-a dat acordul ca acesta să fie percheziționat și adus silit în fața procurorilor, însă nu și pentru a fi reținut


Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), întrunit asăzi în ședință după mai multe tentative eșuate, a dat curs sesizării fostului procurorul general interimar, Dumitru Robu, referitor la eliberarea acordului la reținere, aducere silită, percheziție și arestare a lui Oleg Sternioală de la Curtea Supremă de Justiție (CSJ).
Totuși, CSM a admis doar parțial, cu șapte voturi pro și unul împotrivă, sesizarea procurorului. Mai exact, CSM și-a dat acordul ca judecătorul Sternioală să fie percheziționat și adus silit în fața procurorilor, însă nu și reținut.
Totodată, Sternioală a fost suspendat din funcție, până la finalizarea anchetei pe numele său.
Procurorii îl suspectează pe Oleg Sternioală de îmbogățire ilicită și l-au reținut pe 5 noiembrie curent, însă a fost eliberat după două zile.
Potrivit acuzatorilor, judecătorul ar fi acumulat, împreună cu membrii familiei, venituri de circa şapte milioane de lei, însă şi-ar fi cumpărat bunuri de lux în valoare de aproape 14 milioane de lei. Diferența de circa 6,7 milioane de lei dintre veniturile și cheltuielile acestuia ar fi fost obţinută ilicit.
Menționăm că la ședința de astăzi a CSM participă și ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, care a refuzat să facă acest lucru în ultimele săptămâni, dar și Victor Micu, membrul CSM care la fel nu venea la ședințele Consiliului până acum. De asemenea, la ședința CSM participă și noul procuror general, Alexandr Stoianoglo.







































































