12:30:16 04.07.2022
Stiri

FOTO // „Trenulețul” Chișinău-București a ajuns la PREȘEDINȚIE. Roman Iagupov și frații Vasile și Vitalie Advahov au fost DECORAȚI de Maia Sandu

Actualitate 20.05.2022 17:51 Vizualizări1992 Autor: Ziarul National
FOTO // „Trenulețul” Chișinău-București a ajuns la PREȘEDINȚIE. Roman Iagupov și frații Vasile și Vitalie Advahov au fost DECORAȚI de Maia Sandu


Solistul trupei Zdob și Zdub, dar și frații Vasile și Vitalie Advahov au fost decorați astăzi cu „Ordinul de Onoare”, după ce au clasat R. Moldova pe locul șapte la „Eurovision 2022”. Distincția le-a fost acordată la Președinție de către președinta Maia Sandu.

„I-am salutat astăzi la Președinție pe membrii Formației „Zdob și Zdub” și pe frații Vasile și Vitalie Advahov, împreună cu echipa managerială și de creație care a contribuit la prestația lor de la Concursul Eurovision 2022.

Citește și: VIDEO // Zdob și Zdub & Frații Advahov au sosit în GARA din Chișinău cu „TRENULEȚUL”: Se consideră ÎNVINGĂTORI și nu exclud o nouă participare la „Eurovision”. „Dacă nu era votul juriului și războiul din Ucraina, atunci altul era rezultatul...”

Am urmărit și eu, alături de milioane de oameni, evoluția muzicienilor noștri. Am apreciat talentul, originalitatea și energia cu care au știut să vorbească lumii întregi despre Moldova, despre cultura și tradițiile noastre. Le-am mulțumit pentru bucuria ce ne-au adus-o, urcând R. Moldova pe locul șapte al competiției, și i-am îndemnat să rămână în continuare promotori ai R. Moldova - republica oamenilor frumoși. Avem nevoie de acest lucru mai ales acum, când am pornit cu pași hotărâți pe drumul integrării europene - un drum pe care vom reuși, inclusiv prin talent și valoare”, a declarat Maia Sandu.

Astfel, în semn de apreciere a acestei valori, precum și pentru talent artistic, originalitate și activitate de creație prodigioasă, Roman Iagupov și frații Vasile și Vitalie Advahov au primit „Ordinul de Onoare”, iar membrii echipei proiectului „Eurovision 2022” - Diplome de onoare.

„Este un gest de recunoștință din partea tuturor cetățenilor țării noastre, pentru sentimentul de mândrie pe care ne-ați făcut să-l trăim și pentru care le mulțumim”, a conchis Maia Sandu.

De menționat că piesa „Trenulețul” Chișinău-București a fost a doua cea mai votată piesă de către publicul din Europa. Reprezentanții noștri au fost depășiți doar de Ucraina, care a câștigat trofeul „Eurovision 2022”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.07.2022 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Platforma 2, CUB

01.07.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre sancțiuni

27.06.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Noua Românie mare” ...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md