05:45:16 02.07.2022
Stiri

VIDEO // Zdob și Zdub & Frații Advahov au sosit în GARA din Chișinău cu „TRENULEȚUL”: Se consideră ÎNVINGĂTORI și nu exclud o nouă participare la „Eurovision”. „Dacă nu era votul juriului și războiul din Ucraina, atunci altul era rezultatul...”

Actualitate 17.05.2022 13:31 Vizualizări2569 Autor: Ziarul National
VIDEO // Zdob și Zdub & Frații Advahov au sosit în GARA din Chișinău cu „TRENULEȚUL”: Se consideră ÎNVINGĂTORI și nu exclud o nouă participare la „Eurovision”. „Dacă nu era votul juriului și războiul din Ucraina, atunci altul era rezultatul...”


Formația Zdob și Zdub și Frații Advahov, care s-au clasat pe locul șapte la „Eurovision Song Contest 2022”, au revenit astăzi acasă și au avut o apariție spectaculoasă la conferința de presă susținută pe peronul Gării din Chișinău.

Aceștia au coborât din tren și au cântat piesa „Trenulețul”, cunoscută deja în toată lumea. Solistul Roman Iagupov a dezvăluit că nu și-a dorit să participe la ediția de anul acesta de la „Eurovision”, dar a fost convins de vioristul Vasile Advahov „la un pahar cu vin bun”. Nu regretă decizia, pentru că piesa „Trenulețul” a devenit un adevărat hit. După ce s-au clasat pe locul doi în preferințele publicului, în spatele Ucrainei, reprezentanții noștri au admis că anul acestea putea avea loc chiar o minune – câștigarea concursului european.

Aceștia au dat asigurări că au făcut tot ce le-a stat în puteri să reprezinte R. Moldova la cel mai înalt nivel și speră că le-a reușit.

„În scenă nu a fost formația Zdob și Zdub cu Frații Advahov, ci R. Moldova. Suntem mândri că am putut cânta în limba română. Toată lumea, toată Europa a cântat în limba română și s-a distrat alături de noi”, a spus Vasile Advahov. Acesta a fost completat de fratele său, Vitalie: „Trenulețul nostru a ajuns la destinație. Piesa a ajuns să răsune în inima Europei, au dansat și cântat toți alături de noi. Sperăm că sunteți mândri de noi”.

La rândul său, Roman Iagupov spune că a fost o perioadă foarte stresantă, însă a meritat tot efortul: „Cum se spune și în piesă - de acasă, până acasă - noi ne-am simțit la Torino ca acasă. Am petrecut frumos alături de oameni din R. Moldova, România, Europa și am revenit acasă. Cu trenulețul nostru am ajuns acasă și cred că am făcut față. Am ocupat locul cel mai bun”.

Chiar dacă au încercat să fie fair play și să nu judece prea dur juriul, cei trei artiști au menționat că aprecierea publicului e mult mai importantă pentru ei. Mai mult, Vasile Advahov a admis că, dacă nu era războiul din Ucraina și conta doar votul publicului, atunci „Eurovision 2023” putea fi organizat la Chișinău.

„Eu am fost pentru a treia oară și mi-am zis că nu e vorba de o competiție, dar e un concurs de muzică, prietenie și pace. Noi, toți artiștii, suntem oameni care venim cu inima deschisă și cu talent la acest concurs. Nu are importanță ce loc ai luat din partea juriului… Contează că ai făcut oamenii să se simtă bine, le-ai organizat o adevărată sărbătoare. Marele artist, Nicolae Sulac, spunea: totul se duce, iar muzica rămâne. Vor trece și scandalurile, dar muzica rămâne”, a spus Roman, cu referire la aprecierile date de juriul din cele 42 de țări - numai 14 puncte pentru reprezentanții R. Moldova.

„Noi am fost pentru prima dată la acest concurs și ne-am împăcat cu toți artiștii foarte bine. La final ne-am îmbrățișat cu toții. Eu nu știam cum se votează și nu înțelegeam absolut nimic. Vedeam că suntem la coadă și când s-a dat punctajul publicului am urcat foarte sus… nu înțelegeam ce se întâmplă. Toți s-au ridicat și ne-au aplaudat. Aprecierea publicului e mai importantă decât orice juriu. Dacă nu era votul juriului și un război alături, atunci altul era rezultatul R. Moldova. Când simți că cineva îți ia ceva, sigur că doare”, a menționat Vasile Advahov.

„Reacția publicului ați văzut-o. Nu ne-am așteptat ca piesa aceasta să aibă un asemenea succes. Nu cred că juriul putea să influențeze lucrurile. Noi am primit deja nota publicului. Cred că și juriul a dansat sub piesa noastră”, a precizat Vitalie Advahov.

Întrebați dacă planifică pe viitor o nouă participare la „Eurovision”, cei trei au lăsat o portiță deschisă. Mult mai entuziasmați au fost frații Advahov, care au gustat în premieră cu ce se mănâncă „Eurovision”-ul.

„Roman a făcut o glumă bună. Ca să nu mai revenim la „Eurovision”, trebuie să-l câștigăm”, a spus Vasile.

Roman a dezvăluit că nu intenționa nici anul acesta să meargă la „Eurovision”, pentru că acest concurs te consumă foarte mult.

„Să vă spun sincer, eu nu am vrut (să participe la „Eurovision”), dar noi suntem o echipă. I-am zis lui Vasile că „Eurovision”-ul este un concurs foarte greu... Noi în fiecare zi ne confruntam cu o sumedenie de probleme, am fost în permanență într-o tensiune imensă. Pentru mine a fost important să reprezint R. Moldova la un nivel înalt. Eu am mai fost și știu că e un lucru greu de făcut. Astfel, Vasile mi-a zis că trebuie să merg. Cum suntem o echipă, am decis să mergem. Pe viitor vrem să facem un album comun. Denumirea o avem deja. Totodată, am primit invitația de a participa la „Oktoberfest” de la Munchen”, a dezvăluit solistul de la Zdob și Zdub.

Artiștii s-au referit și la scandalul legat de notele acordate de juriul din R. Moldova. Aceștia consideră că România trebuia să primească 12 puncte.

„Eu îmi aduc aminte că, în 2005, atunci când am participat la „Eurovision”-ul de la Kiev, a fost un scandal similar. Juriul nostru nu a dat 12 puncte României. Ulterior, am primit un telefon de la București și am fost rugat să comentez acest lucru. Eu nu știam ce să răspund. Noi, ca artiști, dăm 12 puncte României. Scandalurile și politica nu sunt pentru mine”, a precizat Iagupov.

Artiștii au adăugat că nu ar fi o idee rea ca, pe viitor, să nu mai fie juriu specializat, iar publicul să decidă cine să câștige prestigiosul concurs european de muzică.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.07.2022 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre sancțiuni

27.06.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Noua Românie mare” ...

24.06.2022 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // În epicentrul bătăli...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md