20:00:48 26.07.2021
 
Stiri

După Igor Dodon, și Andrei Năstase îi compară pe reprezentanții la PAS cu „regimul Plahotniuc”. „Nu admit ca niciun cretin să lovească în Platforma „DA”. Să nu îndrăznească astăzi cineva să preia mijloacele lui Plahotniuc”

Actualitate 16.07.2021 14:59 Vizualizări15830 Autor: Ziarul National
După Igor Dodon, și Andrei Năstase îi compară pe reprezentanții la PAS cu „regimul Plahotniuc”. „Nu admit ca niciun cretin să lovească în Platforma „DA”. Să nu îndrăznească astăzi cineva să preia mijloacele lui Plahotniuc”


Fostul lider al Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, a lansat un atac virulent la adresa Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), care, în calitate de câștigător al alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, ar încerca să determine unii fruntași ai formațiunii să treacă de partea sa. În acest sens, Năstase i-a comparat pe foștii parteneri din PAS cu Vlad Plahotniuc, care obliga aleșii locali să treacă la Partidul Democrat, după ce acesta acaparase puterea.

„Cei cu care am făcut odată front comun au ales o anumită tactică – cei care vor să pună umărul la schimbarea lucrurilor în R. Moldova ar trebui să-și schimbe culoarea politică. Mă bucură foarte mult reacția președintelui interimar al Platformei „DA”, Dinu Plîngău, reacția lui Alexandr Slusari, fruntașilor formațiunii noastre. Dar cel mai mult - reacția colegilor noștri din teritoriu. Și eu am avut oferte pe timpuri, atunci când eram un avocat de succes. M-am luat atunci la harță cu regimul lui Plahotniuc, era la începutul anului 2010. Am avut oferte de funcții, să am și bani și de toate, dar nu le-am acceptat. Și le spun și oamenilor din Platforma „DA” - să nu coboare la asemenea oferte. Mai ales dacă sunt condiționate de lipsirea de libertate în acțiuni”, a declarat astăzi Năstase într-un live pe Facebook.

În același context, Năstase spune că PAS ar recurge la aceleași metode ca Plahotniuc.

„Fac un apel la cei care recurg la aceleași mijloace ale lui Plahotniuc. Renunțați la ele, schimbarea nu se face cu aceleași mijloace pe care le-au aplicat politicienii pe parcursul a 30 de ani. Schimbarea se face prin alte mijloace. Respingeți orice practici de pe timpul lui Plahotniuc. Aceste practici atentează asupra democrației. Nu schimbați pălăria pe culoarea celor care au venit la guvernare. Se tot circulă pe la primarii noștri și li se tot spune: veniți la noi că vei avea bani, că urmează rectificările la buget… Nu mai faceți asta. Platforma „DA” nu a făcut asta cât a fost în Guvern sau Parlament. Să vă imaginați că eu, în calitatea mea de ministru de Interne, și am avut posibilitatea să pun în fruntea comisariatelor oameni de-ai Platformei „DA”... Nu s-a întâmplat asta. Credeți că nu puteam pune presiune pe primari, așa cum făcea Plahotniuc, ca aceștia să treacă la Platforma „DA”? Îmi stătea în puteri, aveam toate pârghiile să fac asta”, a adăugat Năstase.

Fostul lider al PPDA, care a demisionat din funcție după eșecul de la parlamentarele din 11 iulie, îi îndeamnă pe „cei care au ajuns la putere astăzi să renunțe irevocabil la orice mijloace marca Plahotniuc, marca oligarhică”.

„Altfel, în câteva luni, ani, oamenii se vor mai dezamăgi și nu vor mai găsi diferența între noi și Plahotniuc, între noi și dodoni, între noi și șori. Este inadmisibil ca aceleași mijloace, folosite anterior de oligarhi, să fie folosite astăzi de-ai noștri. Atât am avut de spus. Atunci când altora le era frică, noi eram în primele rânduri și nu admit ca niciun cretin să lovească în Platforma „DA”. Să nu îndrăznească astăzi cineva să preia mijloacele lui Plahotniuc împotriva Platformei „DA”, pentru ca o va încurca mai rău decât Plahotniuc. Probabil lui Plahotniuc îi pare rău acum de ce a făcut în 2018, ce a făcut mai târziu”, a conchis Năstase.

Amintim că, anterior, și socialistul Igor Dodon a declarat că Maia Sandu ar fi „Plahotniuc în fustă”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Ion Savin 16.07.2021 23:22

Andrușa nu mai speria lumea.Platforma DA a pierdut alegerile din cauza ta.Cum ai devenit Ministru al Afacerilor Interne o mulțime de colaboratori de poliție și-au dat demisia.Nu de frica ta ,ci din cauza nihilismului de care dai dovadă.

Furtuna 17.07.2021 12:58

Dar eu cred,ca o buna parte de cetateni ai Moldovei au frinat mersul spre vremuri bune a Moldovei de la independenta incoace.Au votat in mare parte, din lipsa voluntara de carturarie,"gospodari","capetenii politienesti", tari ,sultani",bizznessmani",care fura,dar dau si la altii...Aici este ESECUL:in cultura unei majoritati de oameni contaminati de o mentalitate mediocra,care nu stiu sa faca un bilant sanatos in propriai lor constiinta!!!

Tache BÂRCĂ 18.07.2021 09:51

Dacă vă considerați atât de deștepți, pricepuți în toate, pragmatici etc., mereu cu gândul la fericirea poporului, păi, încadrați-vă în activitate, demonstrați că sunteți buni, utili societății. Doar membiir partidului nu sunt o candelă de pus la icoană...

Furtuna 20.07.2021 09:23

Pentru acei de pe acest site,care vor exemple pragmatice de la unii pentru a vedea balanta la contributie. Sa dam jos mastile si sa discutam in tete-a-tete.Sunteti de accord?

pu Nastase-Tanase 20.07.2021 09:32

Bă, Andrieș ! Te vreai tare și mare, dar nu știeai că ești mic cât un pitic ! N.B. E regretabil, că acest pitc a tras la fund și multe personalități...

Socio-Trio 22.07.2021 19:25

Înainte de a da o apreciere comportamentului lui A. Năstase, ținem să remarcăm faptul că mai mulți membri cândva activi ai PPPDA-lui, încă în 2019-2020 au dorit să treacă la PAS. Dar Nu au fost acceptați de acest partid. Iar dacă A. Năstase are exemple concrete că asupra membrilor PPPDA se fac presiuni, să le invoce publicși să le probeze. Altfel el e un fel de țîrdea al PPPDA-lui. Dar, prin comportamentul său el tot mai mult se compromite și arată cine este. De aceea, încă din 2019 M. Sandu și PAS-ul și-au dat seama că el devine o piatră de moară la picioarele lor, că e arogant și demagog pănă la prostie și și invidios până la agresivitate. Și,fără a intra cu el în polemici, și-au căutat de treaba lor. Rezultatul este la vedere și e unul excelent. Iar A. Năstase așa și nu a însușit nicio lecție și a devenit o piatră de moară și pentru PPPDA. Păcat că membrii notorii ai acestui partid nu au încercat să-l oprească și chiar unii i-au urmat exemplu. Azi, unica salvare a PPPDA ar fi înlăturarea lui A. Năstase de la cîrma partidului și chiar din organele de conducere, cât și schimbarea stilului și a comportamentului conducerii PPPDA. Totodată, nu le-ar strica și o doză de auto-analiză și modestie, pentru că dacă ești ”UNICUL” trebuie să spună alegătorii.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.07.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Jocul cifrelor și al...

23.07.2021 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica României în...

20.07.2021 15:37 Ziarul National George Damian // Adio, Basarabia! Ren...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că trebuie să fie viitorul prim-ministru al R. Moldova, după victoria PAS din alegerile parlamentare anticipate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md