03:16:58 11.04.2021
 
Stiri

Dodon, REVOLTAT de faptul că Ambasadorul Neguță a fost chemat la Chișinău și aduce ACUZAȚII guvernării: „Este o PROVOCARE”

Politică 18.12.2017 16:43 Vizualizări2935 Autor: Ziarul National
Dodon, REVOLTAT de faptul că Ambasadorul Neguță a fost chemat la Chișinău și aduce ACUZAȚII guvernării: „Este o PROVOCARE”


Președintele R. Moldova, Igor Dodon, este revoltat de faptul că Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a decis să-l cheme la Chișinău pentru consultări pe Ambasadorul R. Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguță. Acesta se scuză în fața Rusiei și aduce acuzații guvernării de la Chișinău, care ar încearca „să tensioneze” relațiile cu Moscova.

„Sunt indignat de decizia MAEIE privind rechemarea din Rusia a Ambasadorului Andrei Neguță (fost deputat socialist - n.r.). Asta înseamnă, de fapt, reducerea nivelului relaţiilor diplomatice cu principalul partener strategic al nostru, Federaţia Rusă. Interpretez acest fapt ca o nouă provocare din partea Guvernului proeuropean. Această provocare e menită să submineze parteneriatul strategic dintre ţările noastre. Eurouniuoniștii de la conducerea R. Moldova intenționat doresc tensionarea relațiilor cu Rusia, pentru ca să obțină loialitatea din partea Occidentului”, a scris Dodon pe o rețea de socializare.

De asemenea, șeful statului consideră că această „acțiune neprietenească” în raport cu Moscova ar avea legătură cu întrevederea pe care dânsul o are planificată cu Vladimir Putin. „Dacă scopul acestei provocări e să-mi întrerupă vizita mea în Rusia, atunci vă anunț că nu va avea niciun efect. Eu nu intenționez să-mi schimb planurile și voi întreprinde vizita în Rusia”, a adăugat președintele.

De menționat că MAEIE a decis astăzi să-l cheme la Chișinău pe ambasadorul Neguță. „În legătură cu cazurile de hărțuire și intimidare de către autorităţile Federaţiei Ruse a persoanelor oficiale şi oamenilor politici din R. Moldova, intensificarea acestora în ultima perioadă şi lipsa unor reacţii oficiale la demersurile repetate ale autorităţilor moldoveneşti pe marginea acestor cazuri, MAEIE a decis chemarea la Chişinău pentru consultări a Ambasadorului Andrei Neguţă, pe o durată nedeterminată”, informează MAEIE.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

02.04.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fake după fake

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md