22:43:55 01.12.2020
 
Stiri

DOC // Postul de televiziune „Canal 2” RENUNȚĂ la frecvența națională în favoarea „TVR Moldova”, pentru ca aceasta să nu ajungă în mâinile lui Dodon?

Social 17.09.2019 11:49 Vizualizări1741 Autor: Ziarul National
DOC // Postul de televiziune „Canal 2” RENUNȚĂ la frecvența națională în favoarea „TVR Moldova”, pentru ca aceasta să nu ajungă în mâinile lui Dodon?


Compania „Telestar Media”, proprietara posturilor de televiziune „Canal 2” și „Canal 3”, anunță, printr-un comunicat de presă, că renunță la frecvența națională pe care emite „Canal 2”, invocând „presiuni” din partea mai multor instituții de stat.

„Din informațiile de care dispunem, se va încerca inclusiv preluarea abuzivă a frecvenței naționale de la „Canal 2” în favoarea unui alt post de televiziune, care promovează interese străine republicii noastre. (...) Îndemnăm Guvernul și instituțiile responsabile din domeniul audiovizualului ca această frecvență să fie returnată Societății Române de Televiziune, deținătorul anterior al acesteia, pentru difuzarea în R. Moldova a TVR Moldova”, cităm din comunicat.

TVR a rămas fără această frecvență națională în R. Moldova în anul 2007, printr-o decizie a Consiliului Coordonator al Audiovizualului, condus atunci de actualul membru al aceleiași structuri, Corneliu Mihalache, după ce guvernarea comunistă a invocat anumite datorii ale Societății Române de Televiziune. Frecvența fusese acordată atunci postului de televiziune „2 Plus”. Revenirea TVR în R. Moldova s-a produs abia pe 1 decembrie 2013.

Menționăm că posturile de televiziune „Canal 2” și „Canal 3” fac parte din trustul media al fostului lider al Partidului Democrat, Vlad Plahontiuc, care a plecat din R. Moldova la începutul lunii iunie curent.

Anterior, Ziarul NAȚIONAL a scris despre faptul că difuzarea „Pervîi kanal” din Federația Rusă va trece în scurt timp de la Vlad Plahotniuc la Igor Dodon, prin persoane interpuse.

Mai exact, „Pervîi kanal” de la Moscova ar urma să fie difuzat în R. Moldova de către „Accent TV”, post de televiziune din trustul socialistilor, unde mai sunt „NTV Moldova” și „TNT Moldova”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Paradox 17.09.2019 12:39

Si cand plahotniucii au furat frecventa de la TVR, nu va deranja? Acum cereti sa fie returnata acestora. Curvele naibii. Problema refuzului la frecventa nu este presiunea politica de fapt, ci lipsa resurselor pentru intretinerea acesteia, suma exorbitante platite anterior de pahan, insa pentru a nu da Olejka Cristal cu botul in glod, a inventat acest argument.

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.11.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // La mulți ani, România!

27.11.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cine să-l sfătuiască...

23.11.2020 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Noii neutraliști

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Guvernul Chicu trebuie să-și continue activitatea și după ce Maia Sandu a câștigat funcția de președinte al R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md