04:10:34 30.05.2023
Stiri

FOTO // Criza ENERGETICĂ și războiul din Ucraina, principalele subiecte abordate de președinta Maia Sandu și CANCELARUL Olaf Scholz

Actualitate 23.09.2022 18:30 Vizualizări1639 Autor: Ziarul National
FOTO // Criza ENERGETICĂ și războiul din Ucraina, principalele subiecte abordate de președinta Maia Sandu și CANCELARUL Olaf Scholz


Președinta Maia Sandu a fost primită în această seară la Berlin, la întoarcerea de la Adunarea Generală a ONU, de cancelarul Republicii Federale Germania, Olaf Scholz.

„Am discutat despre ultimele evoluții de securitate din regiune, despre impactul războiului din Ucraina și criza energetică, și am menționat importanța unității europene în fața acestor provocări”, a scris șefa statului într-o postare pe Facebook.

De asemenea, cei doi oficiali au abordat și relațiile moldo-germane, inclusiv proiectele de cooperare pe viitor.

„Am menționat că avem un angajament ferm de a avansa agenda de reforme, în ciuda provocărilor cu care ne confruntăm. Am mulțumit Cancelarului Federal pentru susținerea parcursului nostru european în procesul de obținere a statutului de țară candidată la UE și am apreciat inițiativa de a lansa, împreună cu Franța și România, Platforma de sprijin pentru Moldova. Mi-am exprimat, de asemenea, recunoștința pentru susținerea de care Moldova beneficiază în ultimele trei decenii din partea Ministerului Federal al Cooperării Economice, prin Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).Datorită acestei cooperări de succes, zeci de comunități din Moldova au reușit să-și modernizeze infrastructura, iar cetățenii au acces la apă și canalizare și la servicii publice de calitate. Am discutat și despre rolul major al investițiilor germane, care au adus noi industrii în regiunile țării și au oferit pentru mii de oameni posibilitatea de a munci acasă”, a mai scris Maia Sandu pe Facebook.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md