06:14:14 24.04.2024
Stiri

VIDEO // Cei peste 28 000 de clienți ai „AIR Moldova” vor fi ajutați să-și RECUPEREZE banii dați pentru bilete. „Gruparea criminală Șor” ar fi dat un „tun” de circa 9 000 000 de euro, iar acum vrea să transforme R. Moldova în „colonia” lui Putin

Actualitate 20.02.2024 13:06 Vizualizări2240 Autor: Ziarul National
VIDEO // Cei peste 28 000 de clienți ai „AIR Moldova” vor fi ajutați să-și RECUPEREZE banii dați pentru bilete. „Gruparea criminală Șor” ar fi dat un „tun” de circa 9 000 000 de euro, iar acum vrea să transforme R. Moldova în „colonia” lui Putin


Cei peste 28 000 de clienți ai companiei „AIR Moldova” vor fi ajutați să-și recupereze banii plătiți pentru cele 75 000 de bilete procurate în ultimul an de la compania intrată în faliment. Este vorba de circa 9 000 000 de euro. În acest sens, parlamentarii Radu Marian și Sergiu Lazarencu au înregistrat o inițiativă legislativă, potrivit căreia cetățenii se vor număra printre primii creditori ai companiilor aeriene, cărora li se vor întoarce banii pentru serviciile neîndeplinite.

Potrivit lui Radu Marian, Ilan Șor ar fi distrus tot pe ce ar fi pus mâna, inclusiv fosta companie de stat „AIR Moldova”.

„Șor a pus mâna pe mai multe bănci comerciale, pe care le-a distrus. În urma acestui proces a fost furat un miliard de dolari, iar economia a fost aruncată cu cel puțin zece ani în urmă. Șor a ajuns în politică și și-a transformat partidul într-o grupare criminală, care cumpără alegători, deputați, aleși locali și primari. Acum, la comanda Kremlinului, Șor vrea vrea să distrugă R. Moldova, vrea să o transforme în colonia lui Putin, unde tinerii noștri să fie trimiși pe front, iar cei care protestează să fie bătuți și închiși în închisori. Același Șor a pus mâna ilegal în 2018, cu ajutorul lui Plahotniuc, pe compania de stat „AIR Moldova” și a distrus-o, a băgat-o în faliment. Oamenii au fost amăgiți să cumpere bilete de avion la zboruri inexistente, iar acum aproape 30 de mii de cetățeni nu-și pot recupera banii. Șor nu vrea să întoarcă banii oamenilor, iar proiectul înregistrat astăzi vine în ajutorul celor aproape 30 de mii de oameni, care au fost păgubiți”, a explicat Radu Marian.

Parlamentarul Sergiu Lazarencu a oferit detalii despre proiectul înregistrat menit „să oprească grupul criminal Șor din a mai fura bani din buzunarele oamenilor”.

„Actualmente, peste 28 de mii de cetățeni nu și-au primit banii pe bilete de la „AIR Moldova”. E vorba de 75 000 de bilete în sumă de circa 9 milioane de euro. Legea vine să oprească grupul criminal Șor din a mai fura bani din buzunarele oamenilor. Așa-numitul plan de restructurare accelerată (a companiei „Air Moldova”) a fost făcut doar pentru a întoarce banii companiilor afiliate tot lor. E vorba de 15 companii. Or, din 1 000 de creditori s-au găsit doar 15 companii afectate. E clar că e pusă în aplicare o schemă, care are drept scop să scurgă și ultimii bani din cetățeni”, a punctat Lazarencu.

Acest proiect de lege, prin care va fi modificată Legea insolvabilității, va oferi statului o mai mare putere de protecție a cetățenilor, în cazul în care ei cumpără servicii în domeniul aerian, iar companiile nu le pot oferi produsul final.

„Pentru a ajuta oamenii să-și recupereze sumele achitate pentru bilete, propunem includerea în lege a acestor creanțe într-un rang mai superior. Așadar, în momentul în care compania intră în insolvabilitate, pasagerii se vor număra printre primii care își vor recupera banii. Acum, această categorie se clasa pe locul șapte în ceea ce privește recuperarea banilor”, a spus deputatul.

Sursa citată a adăugat că modificările operate vor proteja și clienții altor companii intrate în faliment.Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md