22:01:29 12.12.2019
 
Stiri

Canotorul Serghei Tarnovschi poate să rămână în posesia MEDALIEI de bronz cucerită la Rio de Janeiro

Sport 30.11.2016 12:19 Vizualizări1765 Autor: Ziarul National
Canotorul Serghei Tarnovschi poate să rămână în posesia MEDALIEI de bronz cucerită la Rio de Janeiro

Canotorul naturalizat Serghei Tarnovshi, care a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, pare că a reușit să-i convingă pe experții Federației Internaționale de Canoe (FIC) că nu s-a dopat, ci a fost vorba doar de o neglijență. Despre acest lucru a anunțat secretarul Comitetului Național Olimpic, Cristina Vasilianov, și medicul lotului olimpic al R. Moldova, Alexandru Buza.

„Pe 27 noiembrie curent, la Baku a fost organizată o ședință specială în cazul Tarnovschi. Sportivul, asistat de un avocat cu renume mondial, a răspuns la o sumedenie de întrebări din partea specialiștilor de la FIC. Serghei a prezentat probe că preparatul interzis se conținea într-un supliment alimentar procurat de la un magazin specializat. Este vorba de preparatul „Explozin”, care a fost depistat în analizele lui Tarnovshi. Acest preparat poate fi depistat doar după analize minuțioase la laboratoare specializate. Serghei nu putea să știe că un supliment nutritiv, cumpărat într-un magazin specializat, poate să conțină substanțe interzise”, a declarat Vasilianov.

Citește și: Tarnovschi SUSPENDAT, R. Moldova fără medalie la Rio. Reacția CNO, dar și a fostului președinte al forumului olimpic

Potrivit ei, Tarnovshi riscă o pedeapsă minimă, dar fiind faptul că nu a știut că suplimentul nutritiv conține o mică cantitate de substanțe interzise. „Noi sperăm că decizia finală a FIC va fi o suspendare de la 4-8 luni, dar cu păstrarea medaliei obținute la JO. Au mai fost precedente în acest sens”, a afirmat Vasilianov.

La rândul său, medicul Alexandru Buza a precizat că soarta medaliei nici nu poate fi pusă în discuție. „Credem că medalia nu va fi retrasă. În analizele sale au fost depistate 8 picograme de substanțe interzise. Vă dați seama ce înseamnă asta? Este cea mai mică unitate de măsură. E a miliarda parte dintr-un gram. Așa o doză nu poate să dea efect benefic pentru randamentul unui sportiv. Sancțiunea poate fi între 4-8 luni. Serghei a fost trădat de compania care fabrică acele suplimente pentru sportivi”, a subliniat Buza.

Totuși, o decizie finală în privința lui Tarnovshi va fi dată publicității peste două săptămâni.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.12.2019 13:40 Ziarul National Victor Chirilă // Lașitate, inconsecv...

09.12.2019 09:09 Nicolae Negru Politica externă echilibrată în dezec...

06.12.2019 09:24 Nicolae Negru Cazul Filat: de la statul capturat la...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova are nevoie de mai multe aeroporturi internaționale, inclusiv la Sud și la Nord, așa cum propune președintele Igor Dodon?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md