23:52:24 04.03.2021
 
Stiri

AUDIO // O nouă SCURGERE de informații, în care protagoniști ar fi Igor Dodon și Ion Ceban. Șeful statului ar fi știut că Năstase NU va fi lăsat să conducă Primăria Chișinău și că alegerile vor fi ANULATE

Actualitate 16.06.2020 09:59 Vizualizări2254 Autor: Ziarul National
AUDIO // O nouă SCURGERE de informații, în care protagoniști ar fi Igor Dodon și Ion Ceban. Șeful statului ar fi știut că Năstase NU va fi lăsat să conducă Primăria Chișinău și că alegerile vor fi ANULATE


Președintele Igor Dodon ar fi știut că alegerile locale din Chișinău, în care Andrei Năstase a ieșit câștigător, vor fi anulate și juca de aceeași parte cu Vlad Plahotniuc. Într-o înregistrare audio, făcută publică de Dumitru Ciorici, președintele Igor Dodon îi propune colegului său Ion Ceban (care a pierdut în fața lui Năstase alegerile din 2018) să conteste rezultatul alegerilor, însă dacă va fi declarat câștigător - să renunțe la mandat.

Vocea care seamănă cu cea a președintelui Dodon mai spune la finalul discuției că „ei nu o să ia nicio decizie fără noi”, cu referire la democrații de la guvernare. Ion Ceban ar fi știut, potrivit înregistrării, cine sunt „ei”. Dumitru Ciorici menționează că înregistrarea e datată cu 15 iunie 2018, iar discuția ar fi avut loc în jurul orei 18.00 - 19.00 seara.

Vocea care seamănă cu cea a președintelui Dodon: Auzi, dar noi nu am discutat încă o variantă. Dar dacă să anuleze alegerile, rezultatul lui Năstase... Tu ești declarat câștigător, dar tu refuzi mandatul, pentru că nu e corect. Ei, dacă fac proteste acum, se desumflă.

Vocea care seamănă cu cea a lui Ion Ceban: Mi se pare că acesta-i mare bardac.

Vocea care seamănă cu cea a președintelui Dodon: Și se numesc alegerile în decembrie... Care vor bardac, lasă să se ducă în alegeri.

Vocea care seamănă cu cea a lui Ion Ceban: Domnule președinte, nici nu știu. Nu e așa de simplu. Nu știu. Eu cred că și pentru ei este rău... La ai noștri le va fi vesel...

Vocea care seamănă cu cea a președintelui Dodon: Eu nu văd minusuri pentru noi, dacă facem pasul acesta. Tu ieși și spui că în cazul acesta eu declar că nu e corect. Pe noi presa o să ne întrebe: ce-i cu contestarea. Și eu am să spun, și tu o să spui că nu am cerut anularea alegerilor, dar am cerut constatarea încălcării.

Vocea care seamănă cu cea a lui Ion Ceban: Eu deja am spus că noi am recunoscut alegerile încă atunci... Noi nu înțelegem de ce guvernarea... Noi procerural-tehnic trebuia să facem lucrul acesta, pentru că nu o să înțeleagă ai noștri. E o contestație de ordin tehnic.

Vocea care seamănă cu cea a președintelui Dodon: Eu îți spun ca variant... pentru că ei pe el totuna nu-l dezumflă, nu-l dezumflă până la alegerile parlamentare.

Vocea care seamănă cu cea a lui Ion Ceban: Cum să vă spun, el amuș se îngloadă totalmente, asta e părerea mea.

Vocea care seamănă cu cea a președintelui Dodon: Nu davai, gândește-te. Ei nu o să ia vreo decizie fără noi. Dar gândește-te la asta.

De menționat că Andrei Năstase a câștigat alegerile locale din Chișinău în 2018, însă pe 19 iunie Judecătoria Chișinău a invalidat mandatul acestuia, deoarece a făcut un live pe Facebook în ziua alegerilor și îndemna oamenii să iasă la vot.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

ion 16.06.2020 19:20

Kuliocarul prin falsuri similare a furat presedintia de la Maia Sandu in 2016.

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

23.02.2021 08:19 Ziarul National APELUL lui Alecu Reniță pentru Maia S...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md