21:11:53 10.08.2022
Stiri

TURISM // Cappadocia, unul dintre cele mai fascinante locuri din lume

Actualitate 14.07.2021 20:13 Vizualizări2610 Autor: Ziarul National
TURISM // Cappadocia, unul dintre cele mai fascinante locuri din lume


Cappadocia este un district antic din Anatolia centrală, situat pe un platou la nord de Munții Taurus, în centrul Turciei din ziua de astăzi. Hotarele acestei regiuni au variat de-a lungul timpului. Peisajul din Cappadocia include întinderi vaste de rocă vulcanică, aceasta fiind conturată de eroziune și transformată în turnuri, peșteri și văi.

Uneltele și obiectele din lut din Neolitic descoperite în Cappadocia indică o prezență umană timpurie în regiune. Excavările în orașul modern Kültepe au dezvăluit ruinele orașului Kanesh, care datează din mileniul al III-lea î.Hr. Zecile de mii de tăblițe din lut recuperate din ruinele unei colonii de negustori asirieni de la Kanesh sunt printre cele mai vechi documente descoperite vreodată în Turcia.

Cea mai timpurie apariție a numelui Cappadocia datează din secolul VI î.Hr., atunci când nobilimea feudală din Cappadocia era dominată de un satrap persan și templele zoroastriene erau răspândite.

O perioadă de prosperitate în secolele X și XI

Având în vedere terenul accidentat și oportunitățile agricole modeste, regiunea nu s-a dezvoltat foarte mult în antichitate, aici fiind ridicate doar câteva orașe semnificative.

Cappadocia a trecut printr-o perioadă de prosperitate în secolele X și XI, fapt ce a dus la o creștere în ridicarea de biserici și mănăstiri tăiate în stâncă. Multe dintre bisericile care au rămas din această perioadă sunt bogat decorate. Imperiul Bizantin a pierdut definitiv Cappadocia atunci când a ajuns sub controlul turcilor selgiucizi în perioada în care au învins armata bizantină la bătălia de la Manzikert în 1071, potrivit Britannica.

Sursa foto: Shutterstock

Numele de Cappadocia este folosit acum frecvent în industria turismului pentru a face referire la zona care se întinde de la Kayseri la vest până la Aksaray (240 km), acolo unde se află cel mai mare număr de monumente.

Unul dintre cele mai populare locuri din Cappadocia

Cele mai vizitate atracții includ orașele subterane extinse ale Derinkuyu și Kaymaklı, precum și Parcul Național Göreme, acolo unde există un număr mare de biserici și locuințe construite în stâncă. În 1985, Parcul Național Göreme și alte formațiuni stâncoase din regiune au fost incluse pe lista monumentelor din Patrimoniul Mondial UNESCO.

De asemenea, unul dintre cele mai populare locuri din Cappadocia este Valea Devrent, numită și „Valea Imaginației”. Locul este cel mai bine cunoscut pentru formațiunile stâncoase asemănătoare unor „coșuri de fum”, denumite „Hornurile Zânelor”. Formațiunile au apărut în urmă cu milioane de ani, după ce lava de la erupțiile vulcanilor a fost măcinată de ploi și vânt.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
05.08.2022 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Himera URSS și front...

01.08.2022 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre s...

29.07.2022 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce România trebui...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că fostul președinte Igor Dodon trebuie investigat penal pentru TRĂDARE de PATRIE și CORUPȚIE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md