00:04:51 23.11.2025
Stiri

TRUCURI în bucătărie pe care trebuie să le cunoşti

Știri 08.05.2017 10:01 Vizualizări1970
TRUCURI în bucătărie pe care trebuie să le cunoşti sursa: eva.ro

Ca să faci mâncarea delicioasă de fiecare dată trebuie să cunoşti câteva trucuri în bucătărie care sunt testate şi funcţionează!

Gătitul nu trebuie să fie o corvoadă, ci o modalitate de relaxare atunci când cunoşti secretele bucătarilor profesionişti şi ştii exact ce trebuie să faci ca să obţii un preparat gustos. Nu trebuie să faci reţete complicate ca să impresionezi pentru că de multe ori se întâmplă la preparatele simple cu care suntem obişnuiţi, cărora li se adaugă un plus de savoare, să fie cele câştigătoare. Astfel că dacă îţi place să găteşti, învaţă aceste trucuri în bucătărie pe care te poţi baza de fiecare dată:

Ouă moi, o altă metodă de a le găti

Pune ouăle într-o tigaie, toarnă o lingură de apă pe margini şi acoperă cu capac, lăsându-le la foc mediu aproximativ 45 de secunde dacă vrei ca gălbenuşul să rămână moale. Este o metodă mult mai sănătoasă spre deosebire de ochiurile prăjite în ulei şi în plus te asiguri că gălbenuşul se păstrează aşa cum ţi-l doreşti.

Cum să faci biscuiţi dantelaţi

Este un truc foarte simplu ca să faci ca biscuiţii tăi să arate spectaculos.

După ce ai întins aluatul de biscuiţi pune deasupra un şerveţel dantelat şi presează-l bine cu sucitorul. Astfel vei obţine biscuiţi dantelaţi fără mare bătaie de cap.

Adaugă pesmet când faci burgeri

În amestecul pentru burgeri foloseşte 2-3 linguri cu pesmet, deoarece va conferi o textură plăcută cărnii şi îşi va păstra forma pe care i-o dai.

Foloseşte puţină votcă în aluatul fărâmicios de la plăcintă

Alcoolul se va evapora în timpul gătirii, astfel că plăcinta nu va avea gust de votcă. Însă, adăugând votcă nu este necesară foarte multă apă, iar acest mic truc te ajută să obţii un aluat cu unt fărâmicios perfect.

Adaugă o lingură de unt de arahide la tocăniţele cu curry

Acest lucru va adăuga o notă interesantă tocăniţelor şi le va îngroşa. În plus, un unt de arahide bun (care conţine doar arahide) furnizează proteine, făcând mâncarea mai săţioasă.

Albuşul cu amidon frăgezeşte carnea

Amestecă un albuş cu patru linguriţe de amidon de porumb, o linguriţă de sos de soia, sare, piper şi toarnă amestecul peste carnea pe care vrei să o prepari. Acest sos o va frăgezi şi nu îi permite să se usuce în timpul gătirii.

Adaugă puţină sare şi scorţişoară la cafeaua măcinată

De fiecare dată când faci cafeaua adaugă puţină sare şi scorţişoară, deoarece gustul său va deveni mai bun.

Sarea atenuează gustul amărui, iar scorţişoara va conferi o aromă plăcută cafelei.

Cum să atenuezi mirosul cepei

Dacă vrei să mănânci ceapă, însă te fereşti din cauza mirosului puternic care rămâne multă vreme poţi să înmoi feliile de ceapă în apă cu gheaţă mai mult de 10 minute. Acest lucru îi va atenua gustul puternic, o face crocantă şi nu va acoperi toate celelalte preparate cu care se combină. În plus, nu vei simţi atât de puternic gustul care rămâne de obicei în urma consumului de ceapă.

Sursa: eva.ro

Autor: Ziarul National
Stiri relevante
22.11.2025 08:04 597 Horoscopul zilei 22.11.2025
Top stiri
22.11.2025 08:04 596 Horoscopul zilei 22.11.2025

Curs valutar
1 MDL   1 EUR 19.75 1 USD 17.15 1 RON 3.88 1 RUB 0.21 1 UAH 0.41
Sondaj
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare în R. Moldova, pentru cine ați vota?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2025. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate Termeni și condiții News widget RSS Contacte