10:56:44 18.05.2024
Stiri

Trei tipuri de arme capabile să schimbe cursul războiului în favoarea Ucrainei. Armele americane rămân cheia pentru împingerea Rusiei din Ucraina

Actualitate 15.04.2024 20:33 Vizualizări762 Autor: Ziarul National
Trei tipuri de arme capabile să schimbe cursul războiului în favoarea Ucrainei. Armele americane rămân cheia pentru împingerea Rusiei din Ucraina


Poziția Ucrainei pe câmpul de luptă nu este deloc promițătoare, dar reluarea sprijinului american ar putea înclina balanța spre forțele Kievului.

Privitor la tipurile de arme ce sunt capabile să schimbe cursul războiului din Ucraina, analistul David Axe a realizat pentru publicația TheTelegraph un top-trei al tehnicii de luptă de care Kievul are nevoie cu prioritate.

The Telegraph remarcă faptul că în primele 18 luni ale războiului pe scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei, Statele Unite au fost principalul furnizor de muniție de artilerie pentru unitățile ucrainene, transmite defenceromania.ro.

Cu toate acestea, blocarea ajutorului și reducerea ulterioară a cantității de muniție pe care SUA au furnizat-o Ucrainei au redus cu două treimi aprovizionarea zilnică de muniție pentru ucraineni.

Americanii au donat aproximativ 2.000.000 de obuze. Jumătate au venit din stocurile americane. Cealaltă jumătate a fost cumpărată pe tăcute de America din Coreea de Sud, se arată în analiză.

În prezent, se construiește în Texas o fabrică pentru producția de proiectile, care va completa producția deja existentă într-un alt stat, iar SUA vor putea produce aproximativ 70.000 de obuze pe lună, de șase ori mai multe decât în 2022. „Nu există niciun motiv pentru care proiectile din SUA să nu poată fi trimise în Ucraina dacă există fonduri pentru a plăti 5.000 de dolari pentru fiecare obuz. În combinație cu obuzele din Uniunea Europeană, precum și cu o inițiativă separată a Republicii Cehe (și ce de ultimă oră a Estoniei - n.r.), transporturile urgente de obuze din Statele Unite ar putea oferi Ucrainei un avantaj pe termen lung în aprovizionarea cu artilerie”, explică articolul.

Nevoia de sisteme Patriot

A doua mare nevoie a Ucrainei sunt bateriile de apărare antiaeriană Patriot și rachetele acestora. Armata ucraineană le-a folosit, în special, în timpul doborârii a 13 avioane rusești în două săptămâni. „În mod ideal, Ucraina ar plasa câte un sistem Patriot în valoare de 1 miliard de dolari în cele cam 6 orașe mari și ar trimite câte unul pentru fronturile de est și de sud. Și acele baterii ar trebui să fie libere să funcționeze la viteza maximă, ceea ce înseamnă că ar avea nevoie de o aprovizionare constantă de rachete, fiecare rachetă costând aproximativ 3 milioane de dolari. Dublarea sau triplarea numărului de Patriot ar putea ajuta ucrainenii să recâștige controlul frontului în aer și să inverseze tendința îngrijorătoare către lovituri cu rachete rusești asupra orașelor ucrainene", scrie The Telegraph.

Vehicule blindate: Bradley și Abrams sunt prea puține

Un alt tip de armă de care are nevoie Ucraina sunt vehiculele blindate. Publicația a subliniat că Brigada 47 Mecanizată este principalul operator de vehicule blindate de fabricație americană, inclusiv tancurile M-1 Abrams și vehiculele de luptă M-2 Bradley, astfel încât, prin furnizarea de noi echipamente, Statele Unite ar putea „salva una dintre cele mai bune brigăzi ucrainene”.

Bradley și Abrams sunt printre cele mai bune vehicule blindate din lume. În contraatacurile împotriva grupărilor rusești de asalt, la vest de Avdiivka, a fost posibilă încetinirea ofensivei rusești de iarnă folosindu-se blindatele americane M-1 și M-2.

„Dar americanii au trimis doar 31 de tancuri M-1 Abrams și aproximativ 200 de M-2 Bradley înainte ca republicanii să întrerupă ajutorul. Patru Abrams și peste 30 de M-2 au fost distruse, altele avariate. Brigada 47 rămâne fără echipament. Armata SUA are mii de tancuri M-1 mai vechi, iar M-2 sunt în depozit. Vor avea nevoie de reparații majore înainte de a fi trimise în Ucraina, dar un miliard de dolari va fi suficient pentru a plăti lucrările, precum și livrarea rapidă", crede autorul articolului.

Așadar, de îndată ce președintele Camerei Reprezentanților SUA, Mike Johnson, va supune la vot ajutorul Ucrainei, Pentagonul va putea accelera livrarea a sute de tancuri și vehicule de luptă către armata ucraineană, crede autorul analizei. Rămâne de văzut cât de mult va mai cântări războiul din Ucraina pe agenda americană, în lunile următoare.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

10.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Contopirea „Zilei Vi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md