14:37:52 23.05.2024
Stiri

Trei creșe noi, deschise în nordul R. Moldova: „Insuficiența creșelor este una dintre cele mai mari bariere pentru mame de a se reintegra pe piața muncii și de a obține independența financiară”

Actualitate 19.04.2024 12:26 Vizualizări920 Autor: Ziarul National
Trei creșe noi, deschise în nordul R. Moldova: „Insuficiența creșelor este una dintre cele mai mari bariere pentru mame de a se reintegra pe piața muncii și de a obține independența financiară” UN Women Moldova


Zeci de familii din nordul R. Moldova se pot bucura de serviciile a trei creșe noi, deschise pe parcursul lunii aprilie curent în orașele Sângerei, Râșcani și Glodeni.

Creșele au fost deschide de către UN Women, în parteneriat cu autoritățile naționale și locale, Street Child și cu sprijinul financiar în valoare de 60 de mii de dolari al Suediei.„Investim în serviciile de îngrijire a copiilor cu scopul de a facilita revenirea părinților, în special a mamelor, pe piața muncii. Insuficiența creșelor este una dintre cele mai mari bariere pentru mame de a se reintegra pe piața muncii și de a obține independența financiară”, susține Dominika Stojanoska, reprezentantă de țară UN Women Moldova.

Ambasadoarea Suediei la Chișinău, Katarina Fried, afirmă că, prin investițiile în serviciile de îngrijire timpurie a copiilor, Suedia își propune să construiască un viitor mai prosper și o piață economică mai puternică în Republica Moldova: „Acest lucru nu doar că oferă oportunități copiilor, ci și părinților, permitându-le să se integreze pe deplin pe piața muncii și să contribuie la creșterea economică”.Alexei Buzu, ministrul Muncii și Protecției Sociale a mulțumit partenerilor internaționali pentru sprijin, adăugând că astfel de servicii ajută copiii să socializeze și să-și dezvolte abilitățile mai rapid, iar părinții pot echilibra mai ușor viața de familie cu cea profesională.

Menționăm că, pe lângă extinderea serviciilor publice de creșă, autoritățile din R. Moldova și-au propus să diversifice, până în anul 2026, serviciile de îngrijire a copiilor cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani, Astfel, prin Legea privind serviciile alternative de îngrijire a copilului au fost instituite trei forme legale private de îngrijire a copilului - servicii de îngrijire a copiilor la locul de muncă; servicii de îngrijire a copiilor de tip familial; precum și servicii individualizate de îngrijire a copilului.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md