05:05:28 30.05.2023
Stiri

R. Moldova, export de mărfuri pe la Izmail: Circulația pe tronsonul de cale ferată Berezino (Ucraina) - Basarabeasca (R. Moldova), RELANSATĂ după 25 de ani

Actualitate 23.06.2022 15:46 Vizualizări1362 Autor: Ziarul National
R. Moldova, export de mărfuri pe la Izmail: Circulația pe tronsonul de cale ferată Berezino (Ucraina) - Basarabeasca (R. Moldova), RELANSATĂ după 25 de ani


Din toamnă se va redeschide cursa de trenuri pentru transportul mărfurilor pe tronsonul de cale ferată Berezino (Ucraina) - Basarabeasca (Republica Moldova).

Memorandumul de înțelegere dintre Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova și Ministerul Infrastructurii al Ucrainei cu privire la dezvoltarea conexiunilor feroviare a fost semnat astăzi, 23 iunie, de către vicepremierul Andrei Spînu și ministrul Infrastructurii al Ucrainei, Oleksandr Kubrakov.

Astfel, Republica Moldova va putea exporta/importa mărfuri prin portul Izmail, amplasat pe Dunăre, fiind redusă aglomerația în portul Reni. Totodată, prin intermediul acestui segment de linie feroviară, Ucraina va putea exporta mărfuri în Republica Moldova și în țările UE.

Relansarea circulației pe tronsonul de cale ferată Berezino-Basarabeasca va transforma orașul Basarabeasca într-un hub logistic internațional, prin intermediul căruia va fi asigurată conexiunea porturilor din Iujnîi, Odesa, Cernomorsk, Belgorod-Dnestrovskii, Izmail, Reni, Giurgiulești, Galați, Brăila și Constanța. În acest fel, complexele portuare vor deveni mai competitive, iar beneficiarii serviciilor portuare vor avea o ofertă mai diversificată, susține Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale de la Chișinău.

Tronsonul de cale ferată Berezino-Basarabeasca, pe teritoriul Ucrainei, a fost desfăcut în anul 1997. Construcția tronsonului urmează a fi efectuată pe o distanță de aproximativ 23 de km. Din aceștia, 1,2 km de cale ferată vor fi construiți pe teritoriul Republicii Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md