01:48:27 25.10.2021
Stiri

Tranșa de 50 de milioane de euro din partea UE va ajunge în R. Moldova la începutul lunii octombrie

Actualitate 27.09.2021 16:40 Vizualizări1274 Autor: Ziarul National
Tranșa de 50 de milioane de euro din partea UE va ajunge în R. Moldova la începutul lunii octombrie


Cea de-a doua tranșă a asistenței OMNIBUS din partea Uniunii Europene, în valoare de 50 de milioane de euro, va ajunge în R. Moldova la începutul lunii octombrie curent.

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut astăzi, în cadrul vizitei oficiale la Bruxelles, o întrevedere cu Paolo Gentiloni, comisar european pentru Economie, căruia i-a mulțumit pentru susținerea de care a beneficiat Republica Moldova prin intermediul programului OMNIBUS MFA.

Cei doi oficiali au discutat despre necesitatea avansării recuperării banilor din frauda bancară, iar Natalia Gavrilița a subliniat că pentru acest lucru este nevoie de o justiție funcțională.

Un comunicat de presă al Guvernului mai arată că premierul a solicitat asistența partenerilor europeni pentru consolidarea unor mecanisme durabile de susținere a companiilor mici și mijlocii din R. Moldova, inclusiv prin introducerea mecanismelor de șomaj parțial și șomaj tehnic, astfel ca acestea să poată face față provocărilor din perioada pandemică.

„Expertiza țărilor care au aplicat astfel de mecanisme de protejare a locurilor de muncă va fi foarte utilă pentru republica noastră. Suntem pregătiți să adoptăm deciziile necesare pentru a beneficia pe deplin de implementarea Planului de redresare economică. Suntem încrezători că putem implementa un nou program de asistență macrofinanciară din partea UE, cu creșterea componentului de grant”, a declarat premierul.

Cei doi oficiali au discutat și despre reformele din domeniul vamal și cel fiscal, dar și despre importanța Parteneriatului Estic și Acordului de Liber Schimb Aprofundat, Natalia Gavrilița subliniind că politicile Guvernului sunt orientate să dezvolte un model economic aliniat cu modelul economic european, axat pe digitalizare, eficiență energetică și economie verde.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

ion potcoavă 27.09.2021 16:56

E bine de recunoscut că guvernarea NU ARE elaborat nici un MODEL ECONOMIC!!! Ce vede pe ici colo, ce fac alții, facem și noi - e unicul argument!!!

ion 27.09.2021 16:59

Modelul economic al rm e simplu: cerșitul. Pe urmă - furatul.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md