05:30:37 08.12.2023
Stiri

TRAGEDIE la Chișinău, după ce furtuna de ieri a rupt fire de electricitate: Un bărbat a murit electrocutat în timp ce mergea pe stradă

Actualitate 10.08.2022 10:09 Vizualizări1209 Autor: Ziarul National
TRAGEDIE la Chișinău, după ce furtuna de ieri a rupt fire de electricitate: Un bărbat a murit electrocutat în timp ce mergea pe stradă


Un bărbat a decedat în timp ce mergea pe stradă și a călcat într-o băltoacă formată după ploaia de ieri în care se aflau și două fire electrice doborâte la pământ.

Tragedia a avut loc pe strada Dumitru Râșcanu din capitală, iar medicii veniți la fața locului au constatat decesul.

„Copaci smulși, crengi rupte, cabluri doborâte și acoperișuri deteriorate. S-a muncit toată noaptea pentru a debloca drumurile și a înlătura cele mai eminente pericole. Persoanele care au avut de suferit au fost ajutate și transportate la spital. Este și un deces, din păcate”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Primăriei Chișinău.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a îndemnat oamenii să fie precauți dimineața, atunci când merg pe străzi sau prin curți, până serviciile municipale vor interveni pe fiecare adresă și vor lichida consecințele ploii.

Cele mai afectate sectoare după ploaia de ieri au fost Ciocana și Râșcani.

Primăria raportează că, până la această oră, la Dispeceratul central municipal au fost înregistrate peste 450 de apeluri din partea cetățenilor referitor la urmările ploilor. Cele mai multe solicitări au vizat arbori doborâți - 88 de cazuri. De asemenea, au fost cazuri de inundări ale străzilor, cabluri rupte, avarierea acoperișurilor, blocarea canalizării pluviale din cauza cantității mari de precipitații etc.

Angajații întreprinderilor municipale lucrează pe mai multe adrese pentru a curăța străzile și trotuarele.

Pentru anunțarea situațiilor problematice cauzate de ploi, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul central municipal la numerele de telefon 022 22-22-67 sau 022 22-26-04.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.12.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Scena politică a R. M...

04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md