04:33:34 11.04.2021
 
Stiri

TOP CINCI // Procuratura Generală își anunță PRIORITĂȚILE pentru anul 2021: Fără tergiversări ale cauzelor penale și lichidarea dosarelor cu tentă politică

Actualitate 03.03.2021 09:46 Vizualizări777 Autor: Ziarul National
TOP CINCI // Procuratura Generală își anunță PRIORITĂȚILE pentru anul 2021: Fără tergiversări ale cauzelor penale și lichidarea dosarelor cu tentă politică


Procuratura Generală a făcut publice cinci priorități pe care și le propune spre realizare pe parcursul anului 2021.

Astfel, Procuratura promite să insiste, pe parcursul anului în curs, în vederea reducerii fenomenului tergiversării judecării cauzelor penale în instanțele de fond şi apel, prin intensificarea aplicării procedurilor speciale la examinarea cauzelor penale în instanța de judecată.

Totodată, instituția anunță că va continua procesul de identificare a cauzelor penale cu tentă politică sau la comandă și va întreprinde măsurile legale pentru repunerea persoanelor menționate în drepturi.

Contracararea fenomenului abuziv de instrumentare și încadrare juridică, conform art.190 din Codul penal (escrocheria), a faptelor ce rezultă din neexecutarea de către părți a unor obligații cu caracter civil, revizuirea cauzelor penale aflate atât la faza de urmărire penală, cât și în proces de judecată, dar și implementarea noului mecanism de evaluare a dosarelor cu hotărâri irevocabile de achitare a inculpaților sau de încetare a proceselor penale pe motive de nereabilitare, sunt alte scopuri urmărite de PG.

De asemenea, Procuratura Generală vrea intensificarea, în anul 2021, a dialogului instituțional cu Agentul Guvernamental la formularea poziției Republicii Moldova în fața Curții Europene pentru Drepturile Omului.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
09.04.2021 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unionismul și echili...

05.04.2021 09:23 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fața adevărată a Mai...

02.04.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fake după fake

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că în prezent există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului R. Moldova, după eșuarea a două tentative de a învesti Guvernul?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md