02:56:46 27.02.2024
Stiri

Temperatura ideală la care ar trebui să speli rufele pentru a economisi energie. Factura poate scădea și cu 50%!

Actualitate 01.12.2023 07:30 Vizualizări2466 Autor: Ziarul National
Temperatura ideală la care ar trebui să speli rufele pentru a economisi energie. Factura poate scădea și cu 50%!


Factura la energie electrică poate crește extrem de mult, mai ales în perioada sezonului rece, când locuința trebuie încălzită.

Însă, știai că și mașina de spălat consumă extrem de mult, mai ales dacă obișnuiești să speli la temperaturi mari?

Spălarea rufelor la temperaturi mai scăzute poate contribui semnificativ la economisirea energiei și, implicit, a costurilor. Este recomandat să speli hainele la temperaturi mai joase pentru a obține o economie de energie de aproximativ 66%!

Iată câteva sfaturi privind temperatura la care poți spăla rufele pentru a economisi energie:

  • O mare parte din energie utilizată în timpul spălării rufelor este consumată pentru încălzirea apei. Prin spălarea la temperaturi mai joase, cum ar fi 30-40 de grade Celsius, poți economisi semnificativ energie.
  • Utilizează detergenți speciali pentru spălarea la temperaturi joase. Acești detergenți sunt concepuți pentru a obține rezultate bune la temperaturi mai scăzute.
  • În multe cazuri, programul de apă rece de pe mașina de spălat este suficient pentru a spăla hainele zilnice, contribuind la economisirea energiei.
  • Sortează rufele în funcție de culori și nivelurile de murdărie pentru a putea spăla la temperaturi mai scăzute. De exemplu, hainele ușor murdare pot fi spălate la temperaturi mai joase, în timp ce rufele foarte murdare pot necesita temperaturi mai ridicate.
  • Multe mașini de spălat au opțiuni speciale sau programe eco care utilizează temperaturi mai scăzute și perioade de spălare mai lungi pentru a economisi energie.
  • Dacă poți, usucă hainele în aer liber, astfel încât să nu fie necesară utilizarea uscătoarelor de rufe, care consumă o cantitate semnificativă de energie.
  • Asigură-te că mașina ta de spălat este curată și întreținută corespunzător pentru a funcționa eficient și pentru a reduce consumul de energie.

Spălarea la temperaturi mai joase nu numai că economisește energie, dar are și beneficii suplimentare, cum ar fi prelungirea duratei de viață a hainelor și reducerea impactului asupra mediului înconjurător.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.02.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // După Maria Zaharova,...

23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md