05:51:01 29.07.2021
 
Stiri

Televiziunile care RETRANSMIT programe rusești, AMENDATE de CCA

Social 07.10.2014 14:28 Vizualizări1520 Autor: Stela Mihailovici
Televiziunile care RETRANSMIT programe rusești, AMENDATE de CCA


Trei posturi de televiziune care retransmit programe rusești în R. Moldova au fost amendate de Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) cu câte 5 000 de lei, pentru că „nu au respectat principiul echilibrului social-politic, echidistanţei şi obiectivităţii în cadrul emisiunilor informative”, precizează CCA.

Reprezentanții Consiliului au monitorizat posturile de televiziune „Prime”, „TV 7” și „RTR Moldova” care retransmit emisiunile informative „Vremea”, „Segodnea” și „Vesti” și au constatat că în relatarea evenimentelor despre conflictul din estul Ucrainei au fost utilizate etichetări pentru a discredita, denigra şi a prezenta într-o conotaţie negativă autoritățile de la Kiev.

„Majoritatea ştirilor au un pronunţat caracter antiucrainean şi reflectă, în exclusivitate, punctul de vedere al separatiştilor din zona de rebeliune anticonstituţională, dezinformează şi manipulează prin text şi imagini opinia publică cu privire la evenimentele din sud-estul Ucrainei, utilizează tertipuri de montaj şi de comentariu, fac uz de cuvinte defăimătoare şi ofensatoare la adresa forţelor armate ucrainene, propagă ura faţă de valorile europene şi euroatlantice, promovează şi intensifică zvonuri neconfirmate”, precizează CCA.

După prezentarea raportului de monitorizare, membrii CCA au decis ca cele trei posturi de televiziune să fie amendate cu câte 5 000 de lei. Un alt post rusesc retransmis în R. Molodva, „Ren Moldova”, a primit o altă sancțiune: suspendarea publicităţii pentru 72 de ore.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.07.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Jocul cifrelor și al...

23.07.2021 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // Politica României în...

20.07.2021 15:37 Ziarul National George Damian // Adio, Basarabia! Ren...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cine credeți că trebuie să fie viitorul prim-ministru al R. Moldova, după victoria PAS din alegerile parlamentare anticipate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md