16:42:24 17.10.2021
Stiri

Tarifele de ROAMING dintre Republica Moldova și Turcia ar putea fi ELIMINATE, iar permisele de conducere - RECUNOSCUTE de ambele state

Actualitate 22.09.2021 11:29 Vizualizări1512 Autor: Ziarul National
Tarifele de ROAMING dintre Republica Moldova și Turcia ar putea fi ELIMINATE, iar permisele de conducere - RECUNOSCUTE de ambele state


Autoritățile R. Moldova și ale Turciei ar putea ratifica un acord privind conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere și negocia eliminarea tarifelor de roaming dintre cele două state.

Subiectele au fost abordate marți, 21 septembrie, de către viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, în cadrul unei întrevederi cu ministrul Afacerilor Externe al Turciei, Mevlüt Çavuşoğlu, în contextul participării la segmentul de nivel înalt al celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.

„Am salutat creșterea din ultimii ani a fluxului investițional și am convenit intensificarea schimburilor economice și a cooperării sectoriale, inclusiv accelerarea negocierilor pentru eliminarea tarifelor de roaming dintre Republica Moldova și Turcia. De asemenea, am convenit să finalizăm, în timpul apropiat, procedurile de ratificare a Acordului privind conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere”, a declarat vicepremierul Nicu Popescu.

Un comunicat de presă al Ministerului de Externe mai precizează că discuțiile oficialilor au vizat, de asemenea, aspecte referitoare la situația de securitate din regiune, interacțiunea în cadrul inițiativelor regionale și cooperarea în cadrul forumurilor internaționale.

La finalul discuțiilor, ministrul Popescu l-a invitat pe omologul său de la Ankara să efectueze o vizită la Chișinău, invitație acceptată de către ministrul Mevlüt Çavuşoğlu.

Menționăm că, în marja aceluași eveniment de la New York, ministrul Nicu Popescu a discutat și cu Augusto Santos Silva, ministrul de stat și al Afacerilor Externe al Republicii Portugheze, pe care l-a rugat să examineze posibilitatea recunoașterii certificatelor de vaccinare emise de către autoritățile Republicii Moldova, astfel încât cetățenii noștri să poată călători fără restricții în Portugalia.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Al doilea război eco...

11.10.2021 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Stoianoglo, dr...

08.10.2021 09:08 Ziarul National Nicolae Negru // Ce ne pregătesc Mosc...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md