17:02:42 03.10.2023
Stiri

Sute de preoți din cadrul Patriarhiei Ruse îi cer lui Putin să oprească RĂZBOIUL din Ucraina. Printre semnatari NU se regăsesc preoți din R. Moldova: „Poporul ucrainean ar trebui singur să decidă și să-și facă alegerea, nu sub amenințarea ARMEI”

Actualitate 15.03.2022 16:18 Vizualizări14215 Autor: Ziarul National
Sute de preoți din cadrul Patriarhiei Ruse îi cer lui Putin să oprească RĂZBOIUL din Ucraina. Printre semnatari NU se regăsesc preoți din R. Moldova: „Poporul ucrainean ar trebui singur să decidă și să-și facă alegerea, nu sub amenințarea ARMEI”


Sute de preoți și diaconi din cadrul Bisericii Ortodoxe Ruse (BOR) au semnat un apel comun prin care cheamă la împăcare și încetare imediată a războiului pornit de Vladimir Putin în Ucraina. Demersul este semnat de 285 de preoți ai Patriarhiei Ruse, iar printre semnatari nu se regăsește niciun preot al Mitropoliei Chișinăului și Întregii Moldove.

„Noi, preoții și diaconii Bisericii Ortodoxe Ruse, fiecare în nume propriu, facem apel la oricine de care depinde încetarea războiului fratricid din Ucraina, cu un apel la reconciliere și la încetarea imediată a focului. Fiecare persoană va avea parte de Judecata de Apoi. Nicio autoritate pământească, niciun doctor, niciun gardian nu vă poate proteja de această judecată. Deplângem procesul la care au fost supuși nemeritat frații și surorile noastre din Ucraina. Viața fiecărei persoane este un dar neprețuit și unic al lui Dumnezeu și, prin urmare, dorim întoarcerea tuturor soldaților - atât ruși, cât și ucraineni - la casele și familiile lor”, se arată în apel.

Fețele bisericești recunosc că va fi foarte dificil de acum înainte ca ucrainenii și rușii să fie din nou prieteni.

„Respectăm libertatea dată de Dumnezeu omului și credem că poporul ucrainean ar trebui să facă alegerea singur, nu sub amenințarea armei, fără presiune din partea Occidentului sau a Estului. Reamintim că porțile raiului sunt deschise oricui, chiar și pentru persoanele care au păcătuit grav, dacă își cere iertare de la cei pe care i-a umilit, insultat, disprețuit sau de la cei pe care i-au ucis cu mâinile lor sau prin ordinul dat. Nu există altă cale decât iertarea și reconcilierea.

Nicio chemare la pace și încheierea războiului nu ar trebui suprimată cu forța și considerată ca o încălcare a legii”, se mai arată în apelul semnat de 285 de preoți ai Patriarhiei Ruse.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
02.10.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Druță, ideologul...

29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md